Депутати підтримали звернення Спілки пасажирських перевізників України

Сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства депутати розглянули звернення Спілки пасажирських перевізників України щодо внесення змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування.

 Перевізників насторожує проект урядової постанови  щодо Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, який, на думку Асоціації, призведе до монополізації ринку пасажирських перевезень. "Суть кримінальної схеми - так званий "заявочний принцип" на внутрішньообласних маршрутах: хто куди хоче, той туди і їде; хто де хоче, той там і облаштовує собі автостанцію. Тобто з би може виїхати необмежена кількість будь-яких перевізників, дублюючи внутрішньорайонні та внутрішньообласні маршрути, за якими є договірні відносини. Це розпорошить економіку маршруту і вкрай негативно відображатиметься на тарифоутворенні", -- йдеться у зверненні перевізників до голови обласної ради Ігоря Палиці.

Перевізники просять дати оцінку відповідному проекту постанови та вжити заходів, аби документ не отримав  офіціного статусу.

В підтримку звернення перевізників висловилися голова постійної комісії Юрій Цейко та депутат Віктор Козак.

Між тим, директор департаменту інфраструктури та туризму Іван Мирка Рекомендував депутатам апелювати до офіційних документів, а не проектів: "Я б дочекався офіційної постанови, а потім би робив заяви", - зауважив пан Мирка.

Після обміну думками, постійна комісія підтримала звернення Спілки пасажирських перевізників України щодо внесення змін до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування.

Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вперше у Луцьку на арені розваг GeneratorCity – найсучасніші розваги
Наступна новина За три роки я не збільшив свій статок, - Мирка
Схожі новини