Депутати вимагають пояснень ОДА щодо освоєння коштів на дороги

Сьогодні на засіданні постійної комісії обласної ради з   промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства депутати обговорили проблему з освоєнням коштів на ремонти та будівництво доріг на Волині.

Голова комісії Юрій Цейко повідомив колегам, що всього в області виділно 133 млн 368 тис. грн. Співфінансування з обласного бюджету 67 млн грн. З цих коштів на ремонт доріг спрямовано лише 13 млн 644 тис.грн. Профільну комісію цікавить, чому освоєно мало коштів саме з обласного бюджету. Юрій Цейко припускає, що частина відповідальності - на органах місцевого самоврядування, які не вчасно виготовляли проектно-кошторисні документи, але найбільше питань у депутатів -- до ОДА.

"Я вважаю, що виконавча влада завчасно розуміла, що ці кошти не будуть освоєні. Але саме ОДА запропонувала неефективну схему розподілу коштів. Маю на увазі дотримання принципу співфінансування 50 на 50 та рівний розподіл коштів між усіма районами та містами обласного значення", - зазначив Юрій Цейко.

Інший погляд на ситуацію у Віктора Козака. Він говорив про складність самої процедури початку робіт  включно з проведенням тендерів та нарікав на пасивність окремих сільських рад.  Депутат пропонував внести зміни до переліку доріг, ремонт яких співфінансується з обласного бюджету, аби можна було провести платежі на фактично виконані роботи.

Комісія підтримала пропозицію Юрій Цейка і вимагає від ОДА пояснень щодо осовоєння коштів обласного бюджету на ремонт доріг у цьому році.


Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер колишній депутат Ковельської міськради
Наступна новина Туманний ранок у луцькому парку. ФОТО