Держава відмовляється охороняти Цуманську пущу, яку знищують браконьєри

У Цуманської пущі проводиться незаконна вирубка дерев, а держава не виділяє коштів для охорони заповідника.

Про це під час прес-конференції заявив еколог і представник МБО «Екологія-Право-Людина» Павло Тєслов.

Він представив журналістам документи, а також розповів про власні спостереження стосовно масових рубок дубових лісів в Цуманській Пущі.

Еколог впевнений, що були проведені рубки, незаконність яких дуже легко довести. Чоловік представив доступний громадськості документ з розкладом, місцем та кількістю так званої санітарної рубки. До того ж зазначив, що стаття 30 Закону України "Про природно-заповідний фонд України" забороняє будь-яку вирубку на території заповідних урочищ, у тому числі санітарну.

Лісники ж запевнили, що всі рубки були узгоджені з Національним парком і вони вирубували лише хворі дерева – жодного здорового серед тих від яких зараз залишились тільки пні, не було.

Вони також згадали статтю 9-1 Закону України "Про природно-заповідний фонд України", де говориться, що спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду здійснюється в межах ліміту та на підставі дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду.  Ліміт має затвердити центральний орган виконавчої влади в галузі охорони навколишнього природного середовища.

Окрім цього, чоловіки зазначили, що жодного фінансування заповідника не відбувається, тоді як скрізь в світі вони забезпечуються на 80-100%. В 60 працівників Цуманської Пущі немає грошей ні на охорону, ні на транспорт. 

Державна екологічна інспекція проігнорувала прес-конференцію з питання вирубки Цуманської Пущі, а тому до жодних висновків еколог і лісники не дійшли. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 22 лютого
Наступна новина У Гройсмана розповіли, яких дефіцитних професій можна повчитися за держкошт
Схожі новини