«Дитина 5 годин «горіла». Все, що відомо про смерть 2-річної дівчинки на Волині

У селищі Стара Вижівка 14 травня померла 2-річна дівчинка Юліана. Батьки звинувачують лікарів у недбалості, а лікарі кажуть, що матір сама відмовилась від госпіталізації. 

Натомість «Перший» зібрав усе, що відомо про цю трагедію.

Що відбувалось?

Матір дівчинки розповідає, що у Юліани напередодні уночі різко підвищилась температура, вона сягала 40 градусів. Інших симптомів, з її слів, не було. Жінка викликала сільську фельдшерку, аби та оглянула дитину. Після огляду вона порадила дати жарознижувальне та направила до сімейного лікаря. Матір дівчинки відразу зателефонувала до сімейного лікаря, а та порадила їй викликати швидку. Батьки не стали чекати приїзду швидкої та дістались до лікарні в Старій Вижві власною автівкою. 

Зі слів матері, дівчинку оглянув не дитячий лікар, а анастезіолог, який чергував. Дівчинці вкололи укол від температури і порадили чекати до ранку, аби зробити аналізи.  Каже, що госпіталізовувати дитину їй навіть не пропонували. 12 травня жінка телефонувала знову сімейному лікарю, але та не брала слухавку, тому здавати аналізи з дитиною вони пішли у сільську амбулаторію. Їх оглянули та порадили взяти направлення на флюрографію, втім сімейна лікарка, яка мала б його виписати, не відповідала на дзвінки. 

Згодом стан дитини знову погіршився. Дівчинці поміряли рівень ацетону, він був високим, його збили і маля заснуло. В цю ніч 2-річна Юліана померла. Батьки проводили реанімаційні дії, прибігла сільська фельдшерка, але це не допомогло. 

«Дитина 5 годин "горіла" через високу температуру. Вона померла так і не дочекавшись допомоги», - розповіла мати дівчинки.

Що кажуть лікарі?

Як зазначає Суспільне.Волинь сімейна лікарка дівчинки Наталія Карпенко перебуває на роботі та веде прийом пацієнтів. Вона відмовилась від будь-яких коментарів, лишень зазначила: «Ведеться слідство, винен буде той, хто не догледів дитину».

Сімейна лікарка з якою підписала декларацію мама померлої дівчинки, має стаж більше 25 років, раніше скарг на неї дирекція установи не отримувала.

"Те, що дзвонила, я не можу вам пояснити цю ситуацію, а лікар не брала слухавку... Якщо її скерували на рентген, то мамі з дитиною обов'язково треба було їхати на рентген у амбулаторію Старовижівської районної лікарні", – пояснює директорка.

Директорка закладу Наталія Капітула каже, що мама сама відмовилася від госпіталізації, але письмової відмови у закладі немає.

Що кажуть у поліції?

У довідці про смерть, яку отримали батьки, зазначено, що Юліанія померла від легенево-серцевої недостатності та пневмонії. Матір дівчинки звернулася у поліцію.

Як розповіла інспекторка сектору комунікації Нацполіції Волині Марина Балдич, наразі відкрито кримінальне провадження за фактор умисного вбивства та неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником.

 «Перший» висловлює щирі співчуття рідним та близьким!


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Зрозумів, що в мене – зашквар». Як донька і мама допомогли лучанину звільнитись від наркотиків
Наступна новина Від завтра майже весь Луцьк буде без гарячої води. Мер каже, що уряд не виконав обіцянок
Схожі новини