Дітям з Маневиччини виплатять компенсації

В ОДА розглянули запит  депутата обласної ради Людмили Кирди.

Нагадуємо, попередньо до депутата   звернулись батьки учнів шкіл Маневицького району, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Вони повідомили, що з лютого місяця поточного року школярі не отримують гарантоване державою безоплатне харчування.

"З початком нового навчального року всі мали надію, що проблему харчування місцеві чиновники владнають. Однак, на поточну дату, діти залишились без гарячих обідів. Варто зазначити, що частина школярів навчається у іншому населеному пункту, не за місцем проживання, в зв'язку з оптимізацією а тому з дому останні йдуть о сьомій годині ранку і повертаються о 16-17 годині. Як наслідок цілий день школярі голодні.

Батьків не цікавлять причини через, які не харчують їхніх дітей. Адже відповідальність за організацію харчування учнів покладена на органи виконавчої влади та місцевого самоврядування згідно Закону Україну «Про освіту» та інших законодавчих актів", - йдеться в запиті Людмили Кирди.

У відповіді-реагуванні ОДА повідомляють, що в поточному році на безоплатне харчування учнів Маневицького району з державного бюджету передбачалось 23,2 млн.гривень.  Згідно із Законом  України «Про публічні закупівлі»    ця сума коштів підлягає під застосування процедури відкритих торгів.
Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині під колеса авто ледве не «рухнув» чоловік
Наступна новина Клуб «Легіон»: приборкай свій страх та агресію правильно
Схожі новини