Для підрозділу волинської тероборони, який поїхав передову, Луцьк виділив 5 мільйонів гривень

Сьогодні, 7 березня, відбулася позачергова сесія Луцької міської ради. Обранці громади внесли зміни до бюджету. Зокрема, виділили кошти на допомогу військовим.

Про це інформує Луцька міська рада.

Перед початком засідання депутати хвилиною мовчання вшанували пам'ять полоненого військовослужбовця, якого жорстоко розстріляли російські окупанти.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що до нього звернулися бійці окремого батальйону нашої 100-ї бригади територіальної оборони, які виконують бойове завдання в одній із гарячих точок фронту, з проханням допомогти придбати необхідне обладнання.

“Там служить велика кількість жителів нашої громади та волинян. Тому вважаю нашим обов'язком їм допомогти. Зокрема, ми передбачаємо 5 мільйонів гривень на придбання квадрокоптерів з тепловізорами, тепловізійних прицілів, тепловізорів, далекомірів, старлінків, рацій, зарядних станцій, тактичних окулярів та інших засобів, які сьогодні є необхідними для виконання бойових завдань і для збереження життя наших військових. Крім того, за кошти, які працівники міської ради збирають як одноденний заробіток, будуть придбані автомобілі для цього батальйону, бо за бюджетні гроші ми їх придбати не можемо”, - зазначив міський голова.

Нагадаємо, один з окремих підрозділів Волинської бригади тероборони приступив до виконання бойових завдань на сході України – на одній із найгарячіших ділянок фронту.  На передовій військові потребують допомоги. Найнагальніша їхня потреба нині – суттєве розширення парку розвідувальних дронів MAVIC 3. 

Директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту міської ради Лілія Єлова зазначила, що 15 мільйонів гривень депутати виділили на підтримку територіальної оборони та матеріально-технічного забезпечення військових частин. 700 тисяч гривень отримає КП “Луцькреклама” для демонтажу рекламних щитів. Департаменту соціальної політики для підтримки малозахищених верств населення спрямували 1 мільйон гривень. 1 мільйон гривень передбачили на придбання контейнера, який буде встановлений на території територіального центру для забезпечення нічного перебування осіб без постійного місця проживання.

За її словами, на капітальний ремонт вулиць обранці громади виділили 50 мільйонів гривень. 150 тисяч гривень виділили на експертизу проєкту ремонту школи №5. 300 тисяч гривень планують надати обласному бюджету на завершення будівництва амбулаторії у селі Жидичин (оскільки вони розпочинали ці роботи). 462 мільйони гривень передбачили на інвестиційні проєкти для управління капітального будівництва міської ради.

Субвенцію з обласного бюджету у 10 мільйонів гривень спрямували на ремонт доріг, зокрема, капітальний ремонт проспекту Відродження. А 350 тисяч гривень передбачили на природоохоронні заходи.

Також депутати виділили 3 480 800 гривень на закупівлю нових тролейбусів для нашого підприємства електротранспорту.

По 300 тисяч гривень отримають: Луцький клінічний пологовий будинок для централізованої системи забезпечення повітрям в гінекологічному корпусі, департамент житлово-комунального господарства - для придбання контейнерів та на очищення меліоративних каналів на території Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Крім того, обранці громади розподілили кошти своїх депутатських фондів в сумі 96 000 гривень. Департаменту освіти передбачили 16 тисяч гривень. Зокрема, 8 тисяч гривень депутат Михайло Щур спрямував для ЗДО №23.

Фінансово підтримали федерацію важкої атлетики міста Луцька щодо організації навчально-тренувальних зборів (по 40 тисяч гривень) депутати Ірина Чебелюк та Дмитро Грачов.

Ще 100 тисяч гривень Алла Доманська (зі свого депутатського фонду) передала для окремого батальйону 100-ї бригади територіальної оборони.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Хто тримає цей район?»: гурт KARTA SVITU вирушить у концертний тур Україною
Схожі новини