Донором стала переселенка: в райлікарні на Волині пересадили серце пацієнту в критичному стані

Вперше в Україні унікальний випадок трансплантації серця після перебування реципієнта понад місяць на VA-ЕКМО провели у Ковельському МТМО.

59-річний чоловік дочекався пересадки серця, перебуваючи на системі штучного кровообігу, що є унікальним для хворих з дилятаційною кардіоміопатіїю. З важким діагнозом пацієнт потрапив до Ковельського МТМО ще у серпні цього року. І з того часу не полишав стін лікарні.

Операція пройшла успішно.  

Щаслива історія однієї родини є наслідком фатальної для іншої. Донором стала 44-річна жінка, яка померла через масивний крововилив у мозку. Три роки тому, рятуючись від війни, вона переїхала на Волинь з Попасної (Луганської обл.). Син померлої за надання згоди на посмертне донорство.

«Прийняти таке рішення 23-річному юнакові було непросто. Уже чотири роки він захищає Україну на передовій і знає ціну життя. Втрата рідної домівки, а тепер і найближчої людини – це важке випробування. Низький уклін воїну, який на фронті рятує життя тисячам українців, і своїм рішенням дав шанс на життя ще кільком людям», - написав Валентин Вітер, генеральний директор Ковельського МТМО.

Також зазначається, що всю ніч працювали в операційних Володимир Танський, Іван Петрук, Анатолій Бондарчук, Тарас Окунь, Юрій Лукашук, Олег Кубай, Ольга Танська, Андрій Мельник, Мирослава Цьопух, Андрій Літковець


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка під час пологів заспівала колискову новонародженій донечці
Схожі новини