З Харкова на Волинь повернулися 20 рятувальників, які допомагали колегам гасити пожежі ФОТО

Двадцять волинських пожежників повернулися із Харкова, де майже впродовж трьох тижнів допомагали колегам, пожежна частина яких розташовувалася на Північній Салтівці – спальному мікрорайоні Харкова, що зазнав найбільших руйнувань.

Про це розповів Суспільному командир відділення Анатолій Кропива.

За його словами робили на Харківщині ту ж саму роботу, що й на Волині. З поправкою на те, що місто постійно обстрілюється російськими військами:

"В нас було два виїзди на пожежі нічні. Були вдень побутові виїзди, хоча були під час нашого перебування обстріли там і ТЕЦ і нафтобази, але це було не в межах району виїзду".

"Хлопці там працювали цілодобово, їм треба було трішки відпочити. В кого залишилися там сім'ї, то побути трішки із сім'єю, розвіятися. Навіть будинок, той що зруйнований, з ним щось зробити. Давали харків'янам відпустки", – розказав рятувальник Олександр Цибуковський.

Пожежник Петро Гаврилюк розповів, що на Салтівці не побачив ні одного будинку, який би не зачепило під час обстрілів. Мінімум – це повибивані вікна, а максимум – це завалені прольоти, цілі під'їзди.

"Нас попередили, якщо десь будемо виїздити на сільську місцевість, то ніхто від машини, від асфальту не відходить. Трава – заборонено, кущі – заборонено, тому що може бути що хочеш. Сапери працюють, але це дуже велика територія та охопити хлопці фізично не можуть", – додав Анатолій Кропива. 

Не обійшлося у волинських рятувальників і без історій про врятованих тварин. Перша освіта командира відділення Анатолія Кропиви — ветеринарна. Він у Харкові виходив кота із пораненою лапою, який прибився до тамтешньої пожежної частини. Після перемоги волиняни та харків'яни домовилися неодмінно зустрітися.

 

Читайте також: На Волині – перевантаження електромереж, найбільше – у Луцьку

 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянам пояснили, що таке аварійні відключення і чому їх неможливо спрогнозувати
Наступна новина У громаду на Волині знову прийшло горе: загинув Захисник Павло Лазар
Схожі новини