Два документи за один візит до Міграційної: на Волині пропонують нову послугу

На Волині першим, хто отримав цю послугу, став мешканець Володимира

ID-картка та закордонний паспорт одночасно. В управлінні Державної міграційної служби в області повідомили, що від учора у них пропонують громадянам України нову послугу.

За словами головної спеціалістки зі зв'язків із громадськістю та ЗМІ Наталії Левчук, українці отримали змогу одночасно оформили ID-картку та закордонний паспорт. І ця послуга стала доступною з 23 травня. Її вперше можуть отримати українці, яким уже виповнилося 14 років.

Окрім того, послугу одночасного оформлення одразу двох документів можна отримати у разі втрати документів або їх обміну у зв‘язку із зміною персональних даних. Для цього необхідно звернутися до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або ЦНАПу.

Стосовно фінансового аспекту, то якщо громадянин оформлює ID-картку вперше в 14 років, то він сплачує лише послугу оформлення закордонного паспорта. В усіх інших випадках вартість послуги становить 1 105 гривень (у разі оформлення протягом 20 робочих днів) та 1 583 гривні (у разі термінового оформлення протягом 7 робочих днів). Щоправда, що на період дії воєнного стану можливі затримки із оформлення паспортних документів.

Послуга набирає популярності. І, за відгуками громадян, є дуже зручною. На Волині першим, хто її отримав, став мешканець Володимира.

Як уточнює Наталія Левчук, наразі в області всі 18 підрозділів Міграційної служби виробляють «подвійні» документи. І за перший день п’ять осіб уже скористалися цією послугою. Сьогодні, 25 травня, два документи за один візит оформили 10 осіб.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську в озері втопився чоловік
Схожі новини