Двом луцьким спортсменкам подарували квартири

Луцькі спортсменки Марія Повх і Яна Беломоїна отримали від держави обіцяні квартири. 

В четвер, 28 грудня, у Луцькій міській раді відбулась урочиста передача ордерів на отримання квартир двом спортсменкам, які показали високі досягнення у спорті на всеукраїнському та міжнардному рівнях.

Зокрема, житло отримали володарка Кубка світу з маунтенбайку Яна Беломоїна та фіналістка Олімпійських ігор, веслувальниця Марія Повх.

Офіційно вручити ордери на квартири прийшли заступники міського голови Григорій Недопад, Костянтин Петрочук, Олександр Рачков, радник Ігор Поліщук та депутат обласної ради В'ячеслав Рубльов.

«Я дуже радий тому, що Луцька міська і обласна ради знайшла можливість виділити фінансування на придбання вам житла. Шкода, що це не сталося раніше, бо ваші заслуги і досягнення перед містом, перед областю і перед країною заслуговують на багато більше. Але приємно, що і депутати міської і обласної рад розуміють важливість даного питання», –сказав у вітанні радник міського голови Ігор Поліщук.

Він привітав спортсменок від усього депутатського корпусу, зауваживши, що дуже сподівається, на те, що це додасть їм ще більшої впевненості на наступні звершення у спорті.

«Вітання вам від усього депутатського корпусу обласної ради і від голови обласної ради Ігоря Палиці. Отримавши ці квартири, напевно відчуваєте, як вас підтримує громада, вболіває за ваші здобутки, та дякує за те, що ви прославляєте Луцьк і Волинську область», – зауважив депутат обласної ради В'ячеслав Рубльов.

«Дуже дякуємо за це, але мені в першу чергу хотілося б подякувати губернатору нашої області. Рік назад ми з нашим директором ШСМ мали зустріч у його кабінеті, де розпочалася ця розмова за квартири. Це дуже довго йшло, але ми дуже вдячні і міській раді, і обласній за допомогу. Тому що ми – ті спортсмени, які з гордістю виступаємо за нашу область. Ми не хочемо нікуди переходити, бо це наше рідне місто. В нас було дуже багато запрошень, але ми залишаємся тут і надіємося, що в майбутньому будемо піднімати престижність наших видів спорту в нашому рідному місті. Тому дякуємо за вашу підтримку», – висловила слова вдячності Марія Повх.

«В нас попереду «Токіо -2020», Ріо вже в минулому, тому, думаємо, в Токіо ми покажем ще кращий результат», – додала веслувальниця.

Щодо самих квартир, то нині спортсменкам видали лише ордери на отримання житла. Це надає їм право виготовити акти права власності на квартири. Дівчата мали можливість вибрати собі житло з кількох запропонованих варіантів. В середньому площа подарованих квартир становить 82 м.кв.

«Якщо я не помиляюсь, то по 713 тисяч дала міська рада і обласна рада. Власне на 2 квартири було виділено півтора мільйона за системою співфінансування 50/50 з обох бюджетів», – уточнив заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Тож вже незабаром спорстменки приступлять до ремонту і невдовзі – оселяться у власних квартирах.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Замість Луцького міськрайонного суду може бути окружний. ВІДЕО
Наступна новина Жива чи штучна? Яку ялинку обирають лучани. ОПИТУВАННЯ
Схожі новини