Екіпірування та кофри на мотоцикл: особливості та правила вибору

Власна безпека і комфорт – це пріоритет для кожного водія двоколісного транспорту. Вибрати надійну, якісну екіпіровку і кофр для мотоцикла – непроста справа. Ринок пропонує величезну різноманітність моделей, від бюджетних варіантів до преміальних брендів. Кожен райдер, чи то новачок, чи то досвідчений водій, прагне знайти ідеальне поєднання захисту, комфорту і стилю. Під час вибору необхідно враховувати безліч чинників, як-от тип транспорту, стиль їзди, кліматичні умови і, звісно ж, індивідуальні вподобання.

Рекомендації щодо вибору відповідного кофра для мотоцикла

На першому етапі визначтеся, для чого вам кофр? Це можуть бути щоденні поїздки в межах населеного пункту або регулярні подорожі на далекі відстані. Також слід врахувати такі параметри:
⦁    Захист. Переконайтеся, що кофри на мотоцикл оснащені надійними замками, які захистять речі водія від крадіжки.
⦁    Матеріал. Вибирайте моделі з ударостійких, але при цьому легких матеріалів. Вони мають бути зносостійкими, водонепроникними, з хорошою вентиляцією. Це може бути шкіра, міцний текстиль, пластик, метал.
⦁    Зручність використання. Якісні моделі легко встановлюються і знімаються, у них зручні ручки і прості для використання замки.
⦁    Стиль і дизайн. Кейс має виглядати на вашому байку стильно й органічно. Вибирайте колір, що поєднується з кольором мотоцикла або контрастний.
⦁    Розміри. Важливо, щоб кофр для мотоцикла був містким, але не виходив за габарити транспорту, оскільки це може створити складнощі під час керування.
⦁    Безпека. Не будуть зайвими світловідбивні елементи для поліпшення видимості, коли темно.

Залежно від форми і місця розташування на байку, виділяють такі мотокофри:
⦁    сумки на бак;
⦁    бічні;
⦁    задні;
⦁    турінгові.

Перший тип фактично являє собою текстильні сумки, на них можна встановити навігатори та інші гаджети. Бічні моделі розташовані за сидінням з боків, це найбільш популярний тип. Задній кофр для мотоцикла закріплюється на пасажирське місце або багажник. За популярністю не поступається бічним мотосумкам. Турінгові мотокофри – це традиційні рюкзаки з просоченням для захисту від опадів. Вибирайте відповідний під ваші запити варіант.

Шукайте брендові товари, які гарантують зручність експлуатації тривалий час. Так ви зможете насолоджуватися використанням сумки або контейнера для зберігання, не думаючи про ремонт або заміну.

Крім надійного зберігання речей, убезпечити частини тіла – один з основних пріоритетів кожного водія двоколісного транспорту. Купуючи екіпірування ви дбаєте про захист на випадок непередбаченої аварійної ситуації, а також зберігаєте комфорт під час тривалих поїздок.

Екіпірування для мотоцикла: які елементи обов'язкові для придбання

Безпека в поїздці забезпечується не тільки конструктивними компонентами для мототранспорту. Розгляньмо основні складові захисної екіпіровки мотоцикліста, покликані мінімізувати наслідки можливих травм під час аварії: 

⦁    Шолом: це, безумовно, найголовніший елемент. Він оберігає голову від травмування під час можливих аварій. Зверніть увагу на наявність сертифіката безпеки (наприклад, ECE 22.06). Приклад: шолом MD-813 VIRTUE (середня ціна: 2 280 грн.) – універсальний для повсякденної їзди, що поєднує в собі безпеку і комфорт.

⦁    Мотокуртка: захищає верхню частину тіла від вітру, дощу й абразивних матеріалів. Обов'язкова наявність захисних вставок на ліктях, плечах і спині. Приклад: Dainese SP-R (середня ціна: 5 100 грн.) – спортивна куртка з просунутою системою захисту.

⦁    Мотоштани: застерігають ноги від ударів і стирання. Обирайте моделі із захисними елементами на колінах і стегнах. Приклад: REV'IT! Cayenne Pro (середня ціна: 15 680 грн.) – універсальні штани для повсякденної їзди та подорожей.

⦁    Моторукавиці: убезпечать кисті рук при падінні. Важливо, щоб рукавички були зручними і не сковували рухи. Приклад: MS07 ТАТА (середня ціна: 669 грн.) – спортивні рукавички з відмінною вентиляцією.

⦁    Мотоботи: захищають голеностоп і стопу. Обирайте моделі з жорсткою підошвою та з міцного матеріалу. Приклад: Sidi Vertigo 2 (середня ціна: 10 250 грн.) – гоночні черевики для максимального захисту.

Не забувайте про важливість особистої безпеки, збереження здоров'я і зниження ризику отримання травм, з чим допоможуть перераховані вище елементи. В інтернет-магазині https://tata-agro-moto.com екіпірування для мотоцикла представлене різноманітними елементами, які підійдуть для переміщень містом, спортивної їзди та тривалих подорожей на байку.

Де замовити екіпірування та надійні кофри на мотоцикл?

Наведені вище рекомендації професійних мото драйверів допоможуть під час вибору екіпіровки та сумки для зберігання речей. Підходити до такої покупки потрібно дуже серйозно. Не економте на екіпі, адже йдеться про вашу безпеку. В інтернет-магазині «TATA Agro-Moto» можна купити якісні, практичний задній кофр для мотоцикла. Всі позиції доповнені описами з фото. Можна взяти бюджетний варіант або дорожчий – все залежить від вашого бюджету, побажань і вимог до мотоаксесуарів. Також магазин пропонує купити екіпіровку мотоцикліста за вигідною ціною. Є й інші елементи захисту та аксесуари з доставкою по Україні. Заходьте в електронний каталог і вибирайте те, що потрібно саме вам. За необхідності можна отримати консультацію фахівця.

Автор: Новіков Олександр Сергійович (експерт Tata-Agro-Moto).

Реклама.
 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Черкасах затримали агента Путіна. Це безробітний українець