Голову Рівненської облради хочуть звільнити

Голову Рівненської облради Сергія Кондрачука, на якого УПЦ МП подала до суду, хочуть звільнити із займаної посади. Відповідний проєкт зареєстрували окремі депутати з фракцій «Слуга народу», ВО «Батьківщина», «Сила і честь» та «За майбутнє».

Про це Кондрачук написав на своїй фейсбук-сторінці, – передає Район.Рівне.

За його словами, депутати не підтримали його системну боротьбу проти московського патріархату.

«Звісно, це точно не та реакція і підтримка, якої я очікував від колег, котрі кілька тижнів тому не прийшли на позачергову сесію, де ми мали розглядати питання заборони МП. Звісно, я сподівався, що колеги зрозуміли помилковість своїх дій та на черговій сесії підтримають відповідне державницьке рішення, що лежить у площині питань національної безпеки. Проте є, як є. Хочете звільняти – пробуйте», – заявив він.

Як зазначив Кондрачук, жодна посада не змусить його відмовитися від своїх принципів та цінностей і піти на угоду з тими, хто у часи страшної війни захищає московію в Україні.

«Соромно, що у патріотичній, здавалося б, Рівненщині, під час такої страшної війни, ми не можемо покласти край організації, котра була міцним оплотом ворога впродовж усієї нашої незалежності. Соромно, що ця організація і досі має покровителів у найвищих владних кабінетах.  Переконаний, інформація про моє можливе звільнення спричинить ейфорію серед духовенства та пріхожан московської церкви. І за колег-депутатів, котрі це ініціюють, там обов'язково помоляться кірілу. Не знаю, правда, що ті депутати скажуть власній совісті. Але це вже їхні проблеми...», – наголосив Сергій Кондрачук.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькому районі у пожежі загинув чоловік
Схожі новини