Готуємося до переїзду: які спеції та приправи купити на кухню

Переїзд — це завжди енергозатратно та важко, навіть якщо переїздити у сусідній двір. Тому думки про правильну та корисну їжу, як правило, відходять на другий план.

Проте рано чи пізно доводиться брати себе в руки та облаштовувати простір для приготування їжі. Один з обов'язкових його елементів — спеції. З їх допомогою будь-яка страва — навіть звичайна яєчня або паста — відрізнятиметься збалансованим та виразним смаком.

Як правильно вибрати приправи

Аби дійсно користуватися всім набором спецій, вони мають пасувати до ваших улюблених страв. Наприклад, фанатам азійської кухні не обійтися без соєвого соусу чи гострого перцю, а от шанувальники італійської пасти та равіолі будуть у захваті від сушеного часнику чи набору середземноморських трав.

Також варто врахувати й інші моменти:

● частоту використання конкретної спеції — якщо вона потрібна постійно, можна одразу придбати велике пакування;

● зручну форму приправи — наприклад, чорний перець вдасться знайти у формі горошку та мелений;

● термін придатності — деякі спеції не рекомендують довго зберігати, адже з часом вони втрачають особливий аромат та присмак.

Одразу виберіть місце та посуд для зберігання: пластикові, скляні, дерев'яні, фарфорові. Спеції треба герметично закривати. Підготуйте наліпки з назвами приправ, щоб нічого не переплутати. Для перцю чи сухих трав можна придбати спеціальні млинки, які подрібнюють приправу безпосередньо перед додаванням до страви.

Місце зберігання теж грає важливу роль: трави та спеції потрібно зберігати в сухому теплому місці, щоб вони не бралися грудочками від підвищеної вологості та не втрачали смак.

Найуніверсальніші приправи

Якщо ви вперше житимете окремо та ще не знаєте, які страви будете готувати на кухні, придбайте для початку базовий набір спецій чи приправ:

● сіль — морську чи рожеву, їх можна використовувати і як прикрасу під час подавання м'яса та риби;

● чорний перець, паприку — додасть легкої гостроти та збалансує солоність;

● сушений часник — універсальна спеція для омлету, овочів, запіканок;

● суміш для маринування м'яса та риби, рідкі маринади — на ті випадки, коли хочеться приготувати щось смачне і дуже швидко;

● корицю — до випічки, ранкової кави та какао;

● суміш сушених трав — до макаронних виробів, пирогів, яєчні.

Такого набору достатньо, щоб приготувати сніданок, обід та вечерю, улюблений десерт та інші корисні страви.

*На правах реклами 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зафіксували найбільшу за останні 10 років міграцію мартинів