Порошенко, Зеленський і «Гра престолів»: на кого схожі наші кандидати?

Світ дивиться першу серію фінального сезону культової серіалу «Гра престолів». Українці – теж. Хоча вони у виграші: своя «гра престолів» (президентські вибори)  багатьом видається таки цікавішою.

«Перший» вирішив поєднати серіали. Ми подумали, що кожному з кандидатів у президенти підійшов якийсь образ героя легендарної саги. І навіть не один.

Ми вибрали Порошенку і Зеленському персонажів – по три кожному. Як думаєте – кому який підходить найбільше? :)

Володимир Зеленський – Джон Сноу

Джон Сноу – один із головних претендентів на Залізний трон. І, попри незрозумілле довгий час його походження, у нього, як виявилося, підстав на владу навіть більше, аніж у Дейнеріс Таргаріен (Джон – син принца Рейгара і Ліани Старк, а отже – прямий спадкоємець «божевільного Короля»). 

Він красивий. Для декого – навіть харизматичний. Чимало людей його люблять і ним захоплюються і готові навіть битись за нього. Хоча у «битві бастардів» Джон Сноу показав себе бездарним полководцем. Та й особисті інтереси вміє ставити перед інтересами справи. Згадайте хоча б роман брата Нічної Варти Джона Сноу, який дав обітницю безшлюбності, зі здичавілою рудоволосою Інгрід... 

Володимир Зеленський – Рамсі Болтон

Бастард Рамсі Болтон – людина неординарна. Успіху добивається на так силою, як креативом. Ворогів підкоряє нестандартним підходом. А ще він – людина з великим почуттям гумору. Навіть у ситуаціях, які загрожують життю – сміється і жартує.

А ще Рамсі Болтон любить собак. От і собака Зеленського з його слів, «живе в шикарних умовах» «Она живет в шикарных условиях. Четырехкомнатная квартира, есть автомобиль «икс пятый». Она замуж вышла и 12 щенят родила. Кто она по роду деятельности? Охранник. Хорошая шерсть. Фамилия – Зеленская» - так розповідав про свого пса Зеленський газеті «Комсомольская правда».

Володимир Зеленський – Томмен Баратеон

Син Серсеї та Джейме Ланністерів протягом недовгого періоду був королем Вестеросу. Томмен намагався самостійно правити королівством. Він вірив, що влада – це його. Але був надто наївним і залежав від чужої волі. Мама, жінка, священик – хто тільки ним не маніпулював!

Очікували, що Томмен буде непоганим королем. Принаймні народ його любив і завжди зустрічав оваціями. Хто ж знав, що усі плани зруйнує ...мама?

Петро Порошенко – Недд Старк

Недд Старк був правителем Півночі, що історично мала місію захищати Вестерос від навали чужинців. Він мав авторитет серед своїх однодумців. Але став жертвою надто категоричної впевненості у власній правоті. Йому казали: твої суперники хитріші, ніж ти думаєш! Йому казали: бери владу у свої руки будь-яким способом!

«Ні!» – казав Недд Старк. «Здобутки народу Півночі, який я очолюю, будуть високо оцінені нашими вестероськими партнерами!» – казав Недд Старк. 

«Не треба нам твоєї віри у Безликих Богів – її на хліб не намажеш!  І взагалі – глянь на свого сина – він же у тебе бастард!» – казав народ Недду Старку. І зрештою, коли владу у Королівській Гавані захопив малолітній Джофрі і його мама Серсея, а самого Недда стратили – на повстання піднялася лише рідна йому Північ.

Петро Порошенко – Верховний Горобець*

Загадковий і всесильний Верховний Горобець – особа, яка точно увійде в історію Церкви Сімох Богів. Він повернув їй впливовість.  Він відродив старі звичаї і ліквідував помпезний і чужий церкві наліт псевдотрадицій. 

Церква стала вирішувати, на що мають право представники влади, на що – ні. «Покайтеся!!!» – казав Верховний Горобець і простолюдинам, і знаті. І ті слухалися його. Мусили слухатися…

(*примітка: у російському перекладі героя саги звуть «Его Воробейшество». Англ: High Sparrow. За сюжетом справжнє ім’я його невідоме. Ім’я «Верховний Горобець» вжите в українському перекладі книги «Бенкет круків», що вийшла у видавництві «Країна мрій» у 2016 році. Автор перекладу – Наталія Тисовська)

Петро Порошенко – Тайвін Ланністер

Ланістери – один з найбагатших домів Семи Королівств. У них – хороша ділова репутація і авторитет людей, які «завжди платять свої борги». Глава роду – всесильний Тайвін. Жорсткий, якщо не жорстокий. Прямолінйний, якщо не зверхній. Вимогливий, якщо не безпринципний.

Його мало хто любить, але до нього прислухаються навіть вороги. У нього нема сентиметнів. Для інтересів Сім’ї він готовий пожертвувати навіть інтересами окремих її представників.

Він часто виходив переможцем з найскладніших битв. Але все ж справжні проблеми у Тайвіна почалися саме тоді, коли влада, здавалося, назавжди в його руках… 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 16 квітня
Наступна новина На Волині знову почала рости захворюваність на кір
Схожі новини