Громади хочуть допомогти з фінансуванням спортшколи в Луцькому районі. ВІДЕО

ДЮСШ Луцького району (скріншот з відеосюжету)

Вже понад місяць гостро стоїть питання про повноцінне функціонування Луцької спортивної школи.

Після об'єднання територіальних громад усі кошти спрямували в їхні бюджети, відтак, 3,5 мільйона гривень, необхідні для існування спортустанови, просто ніде взяти, йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Більше, того запустили процес ліквідації навчального закладу, адже ні Луцькрада, ні новостворені ОТГ не поспішали взяти його під свою опіку.

Аби зрушити питання з мертвої точки 31 січня провели публічні консультації, куди були запрошені голови об'єднаних громад, трудовий колектив школи та представники Луцької районної ради.

До слова, на недавній сесії Луцькради ухвалили рішення про передачу об’єкта на баланс міста. Однак, це не задовольнило усіх, хто переймався долею спортивної школи, мовляв на утримання беруть лише приміщення, а це означає, що призначення закладу можуть змінити.

Альтернативні рішення таки вдалося відшукати. Голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський заявив, що і депутати сільської ради, і члени виконкому комітету, і актив громади задекларували готовність взяти утримання спорт школи на свій баланс громади.

Голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб зазначила, що дану дитячо-юнацьку спортшколу відвідує 22 дитини з їхньої території, тож заклад має існувати за будь-яких умов і громада готова до співпраці. Одного з тренерів працевлаштують у НВК селища Рокині.

Готовність допомагати спортшколі існувати і розвиватися висловив також представник Боратинської ОТГ.

Більше – у сюжеті.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У «пакунку малюка» побільшає речей
Наступна новина Графік відключення світла у Луцьку на 1 лютого
Схожі новини