Грузин, дніпрянин та два прикарпатці. Що відомо про потенційних новачків ФК «Волинь»

25 січня луцький футбольний клуб «Волинь» зіграв перший у цьому році повноцінний матч. У Ковелі «червоно-білі» зустрілися в контрольному поєдинку із учасниками аматорської першості України – ФЦ «Ковель-Волинь». «Хрестоносці» перемогли з рахунком 5:0.

Голи забили Кизилатеш, Карпенко (2), Куліш (2), пише «Волинь24».

Серед авторів голів – два потенційні новачки «Волині».

Півзахисник Джемаль Алі Кизилатеш народився 14 березня 1994 року в Стамбулі в сім'ї турка і українки. Там пішов до школи і закінчив перший клас. За сімейними обставинами в сім з половиною років Джемаль змушений був переїхати зі Стамбула до Києва, де він оселився у своєї бабусі – Аліни Василівни. Протягом 2007 – 2010 років виступав у ДЮФЛ за КСДЮШОР (Київ), ДЮСШ-15 (Київ) та «Зірку» (Київ). З 2010 року став виступати в чемпіонаті Київської області, де грав за аматорські команди «Бородянка», «Рубін», «Музичі» та «Володарка». Саме з останньої команди влітку 2013 року Джемаль разом з кількома партнерами перебрався до професійного клубу «Арсенал-Київщина», що виступав у другій лізі.

20 вересня 2014 року Джемаль дебютував у Прем'єр-лізі в основі «Ворскли». Наприкінці липня 2016 року перейшов до складу київського «Арсеналу». З літа 2018 року захищав кольори ковалівського «Колоса». У нинішньому сезоні провів 6 матчів за основу і один – за молодіжний склад.

Уродженець Дніпра, вихованець смісцевої футбольної школи 31-річний нападник Станіслав Куліш має за плечима досвід виступів за команди «Дніпро-75», «Дніпро-2», «Сталь» (Кам’янське), харківський «Металіст», «Олександрія», «Верес». У сезоні 2018/2019 років провів за СК «Дніпро» 22 матчі, в яких забив 17 голів.

На перегляді у «Волині» також перебуває 25-річний грузинський центральний захисник Гія Чадунелі. У чемпіонаті Грузії він виступав в елітному дивізіоні за «Ділу» з міста Горі, а до того захищав кольори тбіліського «Динамо». Його зріст 191 сантиметр. Гія може зайняти місце словенця Міхи Горопевшека, який восени попрощався зі луцьким клубом.

Ще одним претендентом на цю позицію є уродженець Дубна Віталій Приндента, який рік пограв за російський армійський клуб.

Серед інших можливих придбань «червоно-білих» – півзахисники Михайло Шишка із тбіліського «Динамо» і Ярослав Конкольняк із «Прикарпаття».

Михайлові Шишці 25 років. Він – уродженець селища Добротвір Львівської області. До 2016 року набирався досвіду у складі донецького «Шахтаря-3», два з половиною роки пограв за литовський «Тракай», у сезоні 2018/2019 років виступав за «Оболонь-Бровар» (Київ). Останній клуб Шишки – тбіліське «Динамо».

28-річний Ярослав Конкольняк – вихованець івано-франківського «Прикарпаття», на молодіжному рівні з 2003 по 2008 рік виступав також за іншу івано-франківську команду — «Сігуенья». З 2010 по 2012 рік перебував на контракті у львівських «Карпатах», проте у Прем'єр-лізі не грав, натомість виступав за дубль львів'ян, а в 2012 році — за аматорський фарм-клуб «левів» «Карпати-2» (5 поєдинків). Пограв за аматорські команди Івано-Франківської області, а в 2017 році повернувся до складу «Прикарпаття».

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Твір волинянина надрукували в «Морському збірнику»
Наступна новина У лютому введуть в обіг нову банкноту 200 гривень. Що змінилось? Чи будуть вилучати старі?
Схожі новини