Хмарно і з морозом: якою буде погода у Луцьку на вихідних

Фото ілюстративне, джерело - Politeka

На вихідних, 23-24 лютого, у Луцьку прогнозують хмарну погоду з можливим снігом.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

У суботу, 23 лютого, синоптики кажуть, що у Луцьку ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Без опадів.

У неділю, 24 лютого, весь день у Луцьку буде хмарним. Без опадів.

Народний прогноз погоди: 23 лютого вшановується пам’ять преподобного Прохора Печерського. У народі святого називали Прохір-Зимоох і казали: «До Прохора стара охала: «Ой, студено!», «Прийшов Прохір та Влас (24 лютого): «Невже скоро весна у нас?», «Прохір — на тепло повернув». У народі підмітили, якщо 23, 24, 25 лютого іній на деревах, то слід чекати дощ на Мокія Мокрого (24 травня), а це означає, що все літо буде «мокрим».

 

 24 лютого відзначається день пам’яті святого Власія Севастійського. До Власія були морози: різдвяні, водохресні, афанасієві, тимофіївські, миколині. Але власієві вважалися найміцнішими, і останніми. У народі говорили: «Проллє Власій олії на дорогу — зимі час забирати ноги», тому що цього дня часто бували відлиги.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мешканці луцької багатоповерхівки обурені захмарними цінами у платіжках. ВІДЕО
Наступна новина До 8 березня «Укрзалізниця» призначила додатковий потяг на Волинь
Схожі новини