Хто такі військові логісти і чим займаються на фронті. Історія бійця 14 ОМБр

Олексій з Івано-Франківщини служить водієм паливозаправника майже з початку повномасштабного вторгнення. Вперше за тривалий час його машина стала ціллю ворога, але, дякувати Богові, серйозних ушкоджень вдалося уникнути. 

Про це пишуть на сторінці 14 ОМБр.

Машину відігнали під дерево й щепками змогли «затулити» дірки, звідки сочилося дизельне пальне. Чоловік посміхається:

Нам пощастило, витекло не так вже й багато! Доїхали, злили хлопцям на передовій пальне і своїм ходом рушили на базу. Отвори запаяли, тож автомобіль нам ще послужить!

Небезпеку на передовій та в тилу підрозділи логістики 14 ОМБр відчувають постійно, тож доводиться краще маневрувати, вигадувати нестандартні рішення для збереження життя воїнів та для оперативного виконання завдань. Їздять вночі, вимикають фари, встановлюють засоби електронної протидії. Головне, кажуть хлопці та дівчата, – пильність і слідування правильному алгоритму дій.

11 жовтня у Збройних Силах України відзначається День фахівців логістичного забезпечення. Попри свято у підрозділах логістики 14 ОМБр не святкують, а працюють! Нині Олексій з побратимами ще й техніку готують до осінньо-зимового періоду.

Автівка, та ще й така, має працювати як годинник – чітко й безвідмовно!

Праця логістів – це про відповідальність і постійну небезпеку. Ретельний розгляд кожної заявки, оцінка можливостей, прокладання максимально безпечних маршрутів, заправка щоразу в інших місцях, маскування. Логіст Кирило каже:

Логістика – своєчасне забезпечення наших підрозділів. Це ніби кров людини, яка безупинно циркулює і доставляє кисень по всьому тілу. Так і в нашій роботі. Ми транспортуємо паливо, заправляємо бойову техніку, підвозимо боєприпаси аби хлопці на фронті мали маневреність і вогневі спроможності.

14 ОМБр ім. Романа Великого високо цінує роботу всіх своїх логістів, які щоденно забезпечують підрозділи необхідним задля досягнення спільної мети – перемоги над ворогом. Їхня майстерність у плануванні, маневруванні та винахідливість дозволяють ефективно виконувати бойові завдання навіть у найскладніших умовах.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь втратила ще одного захисника