І нагрітись, і збагатитись: французький стартап вигадав обігрівач, який майнить криптовалюту

Обігрівач обладнано пасивним комп’ютером, оптимізованим для майнінгу цифрової валюти Ethereum.

Французький стартап Qarnot представ новий обігрівач, спеціально розроблений для майнінгу криптовалюти. Про це повідомляє TechCruch.

QC1 – це обігрівач, в який вмонтовано пасивний комп’ютер, оптимізований для майнінгу цифрової валюти.

З 2010 році Qarnot побудувала три покоління цифрових нагрівачів з кількова процесорами та продала їх будівельним компаніям, які шукали обігрівачі для своїх нових будівель.

З іншої сторони такі компанії як BNP Paribas, Societe Generale, Air Liquide та Blender орендували ті сервери для власних потреб. Іншими словами, Qarnot збудував децентралізований центр обробки даних.

Тепер компанія продає свої перші пристрої для користувачів напряму. Qarnot обладнала свої обігрівачі двома графічними процесорами AMD (Sapphire Nitro + Radeon RX580 з 8ГБ оперативної пам’яті для тимчасового зберігання інформації) та призначені вони для майнінгу «ефіру» – криптовалюти Etherium.

Для встановлення необхідно всього лиш підключити кабель Ethernet та ввести свою адресу гаманця Ethereum в мобільний застосунок.

Зазначається, що Qarnot не отримує жодних відсотків. Лише користувач отримує 100% криптовалюти, яку «намайнить» обігрівач.

Коштує такий обігрівач 2900 євро. При теперішній ціні на Ethereum, за розрахунками виробників, ви можете розраховувати на чистий прибуток в розмірі близько 100 євро на місяць. Але зауважте, що тут не врахована вартість використання електроенергії...


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Невеселе об’єднання на Волині: село Веселе не хоче приєднуватися до Торчинської ОТГ
Наступна новина Біля маєтку Порошенка в Козині поліцейський вчинив самогубство
Схожі новини