Ілон Маск заговорив про політ на Місяць

Власник компанії SpaceX Ілон Маск розповів, коли хотів би реалізувати політ навколо Місяця.

Компанія Ілона Маска могла б взятися за такий політ. Про це бізнесмен розповів під час пре-сконфренції, що відбулася після запуску на МКС першого за 10 років американського космічного корабля, пише «УП».

"Гадаю, є у мене таке бажання, щоб ми зробили це (здійснити політ до Місяця - УП) через два роки, але це може бути і через чотири (сміється). Гадаю, про два роки і мови бути не може. Я був би здивований, якби ми зробили це через чотири роки", - додав він.

Нагадаємо, 30 травня компанія Ілона Маска SpaceX вперше за майже 10 років запустила на Міжнародну космічну станцію американський космічний корабель з двома астронавтами на борту, який називається Crew Dragon.

Останнім часом американці літали на МКС на російському "Союзі". Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійдеться NASA в 50 мільйонів доларів, у той час як "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше - $90 мільйонів.

Ця подія знакова з двох причин:

  • уперше в історії люди полетіли в космос на транспорті і ракеті, які створила приватна компанія;
  • цей політ з астронавтами NASA Бобом Бенкеном та Дугом Харлі поверне пілотовані запуски на територію США після майже дев'ятирічної перерви.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Від коронавірусу за добу одужало двоє волинян, захворіло – 21. Найбільше – в Луцьку
Наступна новина Волинь – у п’ятірці областей, де неможливе послаблення карантину. МОЗ
Схожі новини