Інфекційна лікарня у Луцьку закупить тести на коронавірус. Облрада виділила 150 тисяч

Фото ілюстративне

Волинська обласна інфекційна лікарня закупить експрес-тести на визначення коронавірусу.

Про це 13 березня розповіла директорка Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко під час круглого столу «Коронавірус в Україні: міфи, ризики та шляхи боротьби», організованого Громадянським рухом «СВІДОМІ», пише ІА Конкурент.

Наталія Янко наголосила, що таких тестів потребують лікарні, які надаватимуть відповідну допомогу хворим на коронавірус COVID-19. І виділяти кошти варто саме у відповідні лікарні.

Керівник Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський підтвердив, що облрада виділила кошти, тож лікарня дійсно закупить тести.

«Ми маємо закуповувати, тільки ще не знаємо у кого, бо є два представника, які пропонують різну суму. У понеділок будемо знати точніше – там, де вигідніше. Нам виділено 150 тисяч, але ж не все піде на тести. А й на засоби захисту – дезрозчини», – повідомив директор інфекційної лікарні.

Із його слів, тести мають з’явитися у лікарні до 19 березня.

Під час брифінгу щодо профілактики поширення коронавірусу в області начальник управління охорони здоров‘я ОДА Ігор Ващенюк повідомив, що найближчим часом Волинь отримає експрес-тести на визначення коронавірусу. Ймовірно, їх можна буде придбати в аптеках, але це залежатиме від  кількості тестів, які надійдуть в область. 

Своєю чергою директорка Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко акцентувала увагу, що деякі тести можуть бути підробками.

«Медичні заклади знають, які тести є придатними. І купують саме у відповідних фірм», – зауважила директорка Волинського обласного лабораторного центру.

Тож волинянам варто бути обачними, аби не потрапити на підробку.

Нагадаємо, у медичні заклади Луцька вирішили придбати експрес-тести на коронавірус COVID-19, захисні костюми, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, які можуть знадобитися у випадку виявлення хворих на новий коронавірус.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голосування за найпривабливіше місто Украни. Луцьк – у першій десятці
Наступна новина Оксану Забужко нагородили премією Women in Arts-2020 з літератури
Схожі новини