Керівнику «Волиньпроекту» рекомендовано продовжити контракт

Сьогодні засідала постійна комісія обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Депутати слухали питання про контракт з директором КП "Волиньпроект" Волинської обласної ради. Нагадаємо, наразі підприємство очолює Анатолій Доротій. В минулому році з ним уклали контракт на 1 рік. Відділ виконавчого апарату обласної ради з питань управління об’єктами та землями  спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області пропонував продовжити контракт з паном Доротієм на 3 роки, але комісія дослухалася до пропозиції Валентини Касарди та рекомендувала голові обласної ради Ігорю Палиці у встановленому законом порядку продовжити термін дії контракту з очільником "Волиньпроекту" на 5 років.

Анатолій Доротій розповів депутатам, що на підприємстві працює 30 людей. За рік роботи "КП "Волиньпроект" Волинської обласної ради виконав проектних робіт на 6 млн грн. "Це єдина проектна установа в області, яка працює з бюджетом2, -- підкреслив керівник підприємства.

Одна з проблем, яку гостро відчуває підприємство -- "кадровий голод".  "Сьогодні біда в тому, що нема кому працювати". -- зосереджує увагу комісії Анатолій Доротій. Разом з тим, він зауважив, що тісно співпрацює з Луцьким національним технічним універсиетом в плані залучення кадрів. Випускники вишу є працівниками комунального підприємства вже сьогодні.

Анатолій Доротій також зауважив, що бачить КП "Волиньпроект" базовою організацією в області в сфері проектної діяльності. 

Депутат Святослав Кравчук додав, що, у свій час, створивши підприємство обласна рада прийняла правильне рішення.

Нагадаємо, 2015 році до обласної ради звернувся керівник Волинського філіалу державного підприємства "НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ" та повідомив, що підприємство переживає кризу  через  свідоме доведення до банкрутства. Між тим, колектив фахівців-проектувальників  був одним із провідних в своїй сфері і працював для потреб бюджетних та комунальних підприємств області, готуючи для них містобудівну та проектно-кошторисну документацію. Аби зберегти саме підприємство і розширити його потенціал обласна рада прийняла рішення про готовність прийняти цю проектну організацію до обласної комунальної власності. Однак,   центральна влада не погодилася на передачу державного підприємства в комунальну власність. Відтак, в облраді пішли іншим шляхом та, перейменувавши КП «Дирекція з будівництва та введення в експлуатацію аеропорту  «Луцьк» у  КП "Волиньпроект" Волинської обласної ради, створили можливості  спеціалістам Волинського філіалу "НДІПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ" працювати за фахом.Пізніше розпорядженням голови обласної ради Ігоря Палиці було затверджено Статут КП "Волиньпроект".


Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть побудувати дитячу церкву
Наступна новина З Волині відступає африканська чума свиней