Колишній податківець отримав умовний термін за розголошення держтаємниці

Луцький міськрайонний суд засудив до одного року умовно колишнього співробітника податкової за розголошення державної таємниці.

Про це йшлося днями під час судового засідання у стінах Луцького міськрайонного суду Волинський області, передає ІА «Волинські новини».

Так, суд встановив, що перебуваючи на посаді старшого оперуповноваженого відділу оперативного супроводження адміністрування ПДВ оперативного управління Луцької ОДПІ Головного управління ДФС у Волинській області, обвинувачений в період часу з вересня 2015 року по 4 лютого 2016, при невстановлених досудовим слідством обставинах, втратив із свого правомірного володіння 2 проекти постанови про заведення оперативно-розшукових справ та аналітичну довідку щодо протиправної діяльності службових осіб, які були йому довірені. Таким чином він розголосив відомості, що становлять державну таємницю.

Зауважимо, що наказом ГУ ДФС у Волинській області від 24 березня 2016 року обвинувачений був звільнений із займаної посади та з органів податкової міліції в запас Збройних сил України.

Як вдалося встановити, 4 лютого поблизу адміністративної будівлі ГУ ДФС у Волинській області, що на Київському майдані, біля сміттєвих баків вищевказані документи знайшов чоловік, який, не маючи допуску до державної таємниці, ознайомився з їхнім змістом.

Згідно з висновком державного експерта з питань таємниць Державної фіскальної служби України, начальника Головного оперативного управління Державної фіскальної служби України, ступінь секретності вказаних відомостей – «Цілком таємно». У разі їх розголошення може бути завдана шкода інтересам національної безпеки України у сфері державної безпеки та охорони правопорядку, оскільки дасть змогу ідентифікувати конкретні об'єкти, до яких здійснювались або планувались здійснюватись оперативно-розшукові заходи.

Чоловік беззаперечно визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення.

Відтак, суд визнав його винним та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки без позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, втім На підставі ст.75 КК України звільнив від відбування покарання, якщо він протягом 1 року не вчинить нового злочину.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві Honda влетіла в АЗС. ФОТО
Наступна новина «ПриватБанк» продадуть через три роки
Схожі новини