Кому на Волині платять найвищу зарплату

За рівнем зарплати Волинь випередила сім областей

На Волині середньомісячна заробітна плата штатних працівників підприємств, установ та організацій із кількістю працюючих 10 і більше осіб у січні-червні становила 8195 грн (в Україні – 10027 грн), що на 19,4% більше, ніж у січні-червні 2018-го.

Про це повідомляють у Головному управлінні статистики у Волинській області.

За рівнем зарплати Волинь випередила Житомирську, Кіровоградську, Сумську, Тернопільську, Херсонську, Чернівецьку та Чернігівську області.

Найбільш оплачуваною була робота працівників, зайнятих у виробництві меблів, автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, машин і устаткування, у сфері фінансової та страхової діяльності, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,9-1,6 раза. 

Індекс реальної заробітної плати у січні-червні порівняно з відповідним періодом 2018-го становив 109,3% (в Україні – 109,8%).

Упродовж червня загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати збільшилась на 30,1% і на 1 липня 2019-го становила 24,9 млн грн, що дорівнює 1,7% фонду оплати праці, нарахованого за червень.

Вчасно не отримали заробітну плату 2,7 тис. волинян, зайнятих в економічно активних підприємствах області, або 1,7% від середньооблікової кількості штатних працівників.

Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому по 8224 грн.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина По портрету щодня: волинська художниця вже понад 130 днів не випускає пензлик із рук
Наступна новина У Православної церкви України з'явилася офіційна газета
Схожі новини