Ковель у смітті: хто винен і що робити?

Такого Ковель ще не бачив: сміття на вулицях міста повсюди. Ковельчани не розуміють, що відбувається. Чому місто ніхто не прибирає? І, звичайно, нарікають на міську владу.

Адже саме вона має забезпечувати санітарне прибирання Ковеля, – пише Ковельпост

 

Сьогодні, 12 березня, під час оперативної наради заступник міського голови Андрій Товстига повідомив, що підприємство ТзОВ «К.П.Верес», яке визнано переможцем закупівлі послуги з прибирання та підмітання вулиць міста, не підписало договір у визначений законодавством строк, проігнорувавши вимоги міської влади. 

Очікувана вартість закупівель становила 11 млн. грн. Участь у тендері взяли чотири претендента: РЖКП №1 та №2, «К.П.Верес» та приватний підприємець.

Переможцем було визнано «Верес», який запропонував найнижчу ціну — 2 млн. 600 тис. грн. За таку суму це підприємство мало прибирати Ковель до кінця року. 

Що ж буде далі? Виконавчим комітетом міської ради буде проводитись повторний тендер. Процедура займе до двох з половиною місяців. А до цього часу має відбутися засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), на якій буде вирішено питання про виділення коштів з резервного фонду у сумі до 200 тис. грн. для забезпечення санітарного прибирання міста.

(При залученні коштів на суму понад 200 тис. грн. з міського бюджету знову ж таки потрібно проводити тендер). 

А поки що комунальні служби, в міру сил та можливостей, прибирають сміття з міських вулиць на безоплатній основі. 

З метою дотримання екологічної безпеки та санітарних норм, для уникнення надзвичайної ситуації, міська влада просить мешканців з розумінням поставитись до проблеми та не викидати сміття на вулиці, по можливості прибрати території поблизу власних торговельних закладів та закладів громадського харчування. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ПортCity – боксерський турнір пам’яті  Віктора Мандзика
Наступна новина Громади Волині вже отримали в розпорядження майже 600 мільйонів гривень податкових платежів
Схожі новини