Країна майбутнього: 7 неймовірних фактів про Об'єднані Арабські Емірати

Залучити понад 700 експертів з технологій орієнтованих на майбутнє та перетворити ОАЕ в світового лідера інновацій - ось мета щорічної наради з питань майбутнього, яка відбувається уже вдруге.

Через дванадцять місяців після першого засідання, коли Об'єднані Арабські Емірати оголосили про свій намір розробити національну стратегію для Четвертої промислової революції, прийшов час підбити проміжні підсумки.

Ось 7 неймовірних досягнень, які країні вдалося зробити протягом такого короткого проміжку часу.

Зустрічайте першого в світі міністра з питань ШІ (штучного інтелекту).

Опираючись на свою національну стратегію Четвертої промислової революції, проголошену у вересні 2017 року, ОАЕ діяли швидко, щоб створити можливості, необхідні для того, щоб стати глобальним центром інновацій та нових технологій. Серед шести нових призначень на рівні міністрів, які будуть творити Четверту промислову революцію, був 27-річний Омар бін Султан Аль-олам, перший в світі міністр з питань штучного інтелекту.

Пневматичні поїзди і летючі таксі.

Це не просто заявлене прагнення країни стати першою, хто запустить революційний Hyperloop One від Ілона Маска - крок, який може скоротити час поїздок між Абу-Дабі і Дубаї до 12 хвилин - ОАЕ також докладає великі зусилля, щоб змінити ситуацію в інших видах транспорту.

Один з таких планів - представити перші в світі безпілотні таксі. З першим публічним випробуванням, вже успішно розпочатим, Дубаї, що співпрацює з німецькою фірмою Volocopter, сподівається, що протягом наступних п'яти років люди зможуть вітати летюче таксі з місцевого Волопорта.

Мільярди доларів на освіту.

Розвивати інфраструктурні проекти, такі як тунелі Hyperloop або droneports - це одне, але не менш важливо змінювати галузь освіти та соціального розвитку загалом. У жовтні 2017 року країна оголосила про старт проекту "Один мільйон арабських кодерів", щоб розвинути навички програмування у молодих людей на Близькому Сході. В останньому проекті федерального бюджету країни, оголошеному в листопаді 2017 року, було виділено 43,5% загальних державних витрат на соціальний розвиток, в тому числі 17,1% на освіту.

Робокопи знаходяться на підйомі.

Цього року в Дубаї презентували робота-поліцейського, який здатний виписати штраф, подавати відео на базу та ідентифікувати людей за допомогою технології розпізнавання осіб. Це перший крок у стратегії, яка до 2030 року, передбачає замінити 25% усіх працівників роботами. Інший приклад, тут також намагаючись подолати проблеми, з якими стикаються звичайні пожежні машини при боротьбі з вогнем у високих будівлях, наступного разу, коли ви побачите пожежного в Дубаї, вони вже можуть використовувати реактивні ранці, щоб долетіти на потрібну висоту.

Інтернет-шопінг об'єднує Перську затоку.

Не дивно, що в країні з найбільшим в світі торговим центром також знаходиться найвідоміший у світі Інтернет-бренд. Нещодавно придбаний Amazon за 580 мільйонів доларів, souq.com просувається на нові ринки, такі як Саудівська Аравія. Тим часом, прагнучи зберегти провідні позиції місцевої електронної комерції і залучити додаткові іноземні інвестиції, країна щойно відкрила першу вільну зону MENA, націлену на цифрову торгівлю.

Перший у світі офіс надрукований за технологією 3D.

На те, щоб створити перший у світі офіс площею 2700 квадратних футів, побудований за технологією 3D, було витрачено 17 днів та залучено 18 осіб. Для порівняння, щоб побудувати таку ж будівлю без 3D принтера потрібно вдвічі більше людей. На даний час в будинку Фонду майбутнього Дубая відкритий простір, швидше за все, він буде використовуватися для розміщення виставок, проведення семінарів та інших заходів.

Це також перше в світі місто, що повністю перейшло на блокчейн технологію.

В ОАЕ витратили більшу частину 2017 року для впровадження технології блокчейн, яка може бути використана для полегшення надання державних послуг. З цими змінами стане простіше вести бухгалтерський облік, отримувати візи, здійснювати платежі за рахунками, продовжувати ліцензії, робити запис про стан здоров'я та операції з нерухомістю. Також будуть значно спрощені процедури пов'язані з веденням бізнесу, що у свою чергу дозволить посилити конкуренцію всередині країни.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прем'єра тижня: угорська романтична драма «Тіло і душа»
Наступна новина На Ягодині у пасажира автобуса вилучи 540 кг сала
Схожі новини