Легальний відкуп від армії зменшує наш мобілізаційний резерв, – військовий про економічне бронювання

Держава продовжує свідомо зменшувати наш мобілізаційний резерв через відсутність єдиного підходу до процесу мобілізації та боротьби з корупцією, вважає військовий, голова ГО “Українське об’єднання "Мрія", та експерт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України по роботі з поневоленими народами РФ Юрій Гудименко.

Своїми думками щодо мобілізації й економічного бронювання від поділився у фейсбуці.

"Як може одна держава іти одночасно в бік «нам потрібні солдати на фронт» і «давайте забронюємо всіх кого можна і особливо кого не можна»? Це ж безумство на межі дебілізму.

У нас є мобілізаційний резерв – наприклад, 5 млн людей (підрахунок «Texty.org.ua»). Ми щодня його вичерпуємо, зменшуємо – і робимо це спрямовано і навмисно!" — пише Гудименко.

Він зазначає, що корупція в медичних комісіях, прикордонній службі та міграційних органах дозволяє сотням здорових чоловіків щодня уникати служби.

Гудименко зазначає, що багато підприємств, які не є критичними, отримали право бронювати своїх працівників, в той час як держава "таскає по вулицях людей по одному". Легалізація економічного бронювання, каже військовий, лише посилить проблему.

"Держава має зараз, сьогодні, вже вчора показати, що вона збільшує мобілізаційний резерв, а не зменшує. Це в першу чергу максимальне зняття броні і покарання тих, хто бронював за гроші. Це в ту ж першу чергу чітка заява про те, що ніякого економічного бронювання не буде. І – знову в першу чергу – максимально ефективна боротьба з корупцією всюди, де за бабки скорочується наш мобілізаційний резерв", — підсумовує військовий.

Нагадаємо, на Волині днями ухвалили рішення провести аудит «критичних» підприємств для виявлення можливих порушень під час бронювання своїх працівників.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військовий експерт розповів, чи зможуть окупанти захопити взимку усю Донеччину