Локдауну не буде, поки є альтернатива — Шмигаль

Денис Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що поки що повний локдаун в країні не будуть вводити, адже наразі є альтернатива — «карантин вихідного дня».

Про це він заявив під час виступу в Раді, пише Громадське.

За словами прем’єра, взимку на українців чекають «складні часи». За інформацією Шмигаля, у 3 кварталі 2020 року у порівнянні з другим економіка зросла на 8,5%.

«Це позитивний сигнал і сценарій відновлення, тому ми говоримо, що рішення про повний локдаун не буде запроваджено до тих пір, поки у нас є альтернатива. Але над цією альтернативою треба працювати разом і досягти хоча б плато і зупинки зростання епідемії», — сказав Шмигаль.

Він додав, що уряд має намір запроваджувати більшість тих заходів, які визначив своєю постановою про карантин, в планах дій та сценаріях розвитку економічного відновлення України, а також боротьби з епідемією.

«Основне завдання карантину вихідного дня — зафіксувати захворюваність на рівні 12 тисяч. Якщо цього не буде, то ми будемо вимушені піти на більш жорсткі заходи. Це лише 6 днів у листопаді, які можуть дати Україні шанс», — вважає Шмигаль.

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рада провалила голосування проти карантину вихідного дня
Наступна новина Карантин в Україні не скасують, доки не вакцинують населення, - Кабмін
Схожі новини