Лучани вже почали купувати ліки в аптеках за «ковідну тисячу»

Фото Суспільне.Волинь

З 24 січня українці можуть витрати «ковідну тисячу» на ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Така послуга нині доступна людям віком понад 60 років.

Як розповіла Суспільному завідувачка однієї з аптек Луцька Тетяна Почевалова, зранку ліки за програмою уряду придбали четверо людей.

"Ми відпускаємо ліки по програмі “Дія”. Тобто, якщо клієнт має картку пластикову, або має в додатку, де підтягує, щоб розрахуватися телефоном, то ми відпускаємо ліки, які необхідні", – каже завідувачка аптеки.

 

Працівниця аптеки додала, що за електронні гроші нині можна купити ліки як за рецептом лікаря, так і без нього.

Прийшла до аптеки, аби купити ліки за гроші, які отримала після вакцинації через програму "єПідтримка", цього дня 63-річна Наталія Гордієнко. Говорить: оплатити замовлення не вдалося.

"Купила я ліки, але розплатитися я карточкою “єПідтримки” не змогла. Не знаю, чому. Телефон новий, мені діти подарили. Я зроблю цю функцію вдома", – зазначила пенсіонерка.

 

Як розповіла Суспільному заступниця голови Волинської облдержадміністрації Вікторія Левчук, послуга програми "єПідтримка" діятиме впродовж року, проте тисячу гривень потрібно використати за чотири місяці від моменту її отримання. З її слів, медичні препарати в аптеках можна купити й оплатити віртуальною банківською карткою.

"До проєкту долучилися дев'ять банків, які видають електронні віртуальні картки "єПідтримка", але лише декілька банків видають фізичні", – зазначила Вікторія Левчук.

 

Можливості розрахуватися тисячею гривень "єПідтримки" через фізичну банківську картку наразі немає, – розповів директор одного з відділень банку Олександр Тур.

"Самий пластик урядом тільки розробляється і це можливо буде тільки у другому, третьому кварталі. Клієнти мають можливість завести віртуальну картку. В кого є смартфон, то вони можуть добавити через PayPass і піти розрахуватися", – додав керівник банку.

Суспільне також поспілкувалося з лучанами та дізналося, чи знають лучани про можливість та спосіб отримання коштів "єПідтримки", якими можна оплатити ліки в аптеках.

Заступниця директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Надія Костирка телефоном розповіла, що двома дозами вакцини проти коронавірусу щеплені 34 % волинян, яким понад 60 років.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/It9uc1AYMdQ" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вже завтра на дорогах запрацює «фантомний патруль». Розказуємо детально
Наступна новина «Приводу для паніки немає». Про що говорили на засіданні РНБО
Схожі новини