Лучанин скаржиться, що йому не заплатили за роботу на молочному складі. ВІДЕО

Лучанин Ігор Іщук скаржиться, що півроку працював на складі із молочними продуктами без офіційного оформлення та санітарної книжки, а коли віришив звільнитися, роботодавець не заплатив йому зароблених грошей.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного Волині.

Зі слів чоловіка, він займався розфасовкою твердих сирів різних фірм.

«Мене не оформили, медичну книжку з мене не вимагали. Тобто я працював без медичної книжки на молочному складі. Ми брали брусок сиру, різали його на брудному столі. Ножик не мився. Якщо й мився, то раз у тиждень. Може, й раз у два тижні. Я прийшов і сказав, що знайшов іншу роботу. Мені не хотіли виплачувати розрахункові. Це 2 595 гривень за 9 днів», – розповів Ігор Іщук.

Чоловік телефонує до свого колишнього шефа. З його слів, набирає номер Дмитра Ковальчука – заступника директора фірми.

«Ти у мене не працював, ти був на стажуванні». – «Півроку стажування?» – «Яких півроку? Не було півроку». – «Як це не було?». Заступник директора кинув слухавку.

У кабінет до Дмитра Ковальчука журналістів не пропустила охорона. Він так і не погодився вийти. Телефоном пообіцяв, що згодом сам приїде до редакції. Через кілька днів замість нього приїхав брат – власник фірми Віктор Ковальчук.

«Він не працював, він просто був на ознайомленні, якщо я не помиляюся, три дні. Ми йому пропонували оформити договір, навіть дав ксерокопію паспорта. Але він прийшов із запахом алкоголю. Ми почали про нього дізнаватися – він мав судимість. Через те ми його не взяли», – розповів Віктор Ковальчук.

Дружина Тетяна Іщук обіцяє звертатися до вищих інстанцій, аби відновити справедливість.

«Роботодавці несуть певну відповідальність за неоформлення найманого працівника. Це штрафи, які застосовує не Державна фіскальна служба, а управління держпраці. Вони коливаються від мінімальної заробітної плати – це від 3 723 гривні. І максимально це можуть бути суми і 200, і 300 тисяч гривень», – коментує заступниця начальника відділу Державної фіскальної служби Волині Олена Нікотіна.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Затверджено Стратегію забезпечення сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу
Наступна новина У Луцьку на Набережній мешканці багатоповерхівок залишилися без газу. ФОТО
Схожі новини