Лучанина ув'язнили на 12 років за наведення російських ракет

Засудили агента ФСБ, який коригував ворожі обстріли Волині на початку повномасштабної війни. 38-річний музикант місцевої філармонії отримав 12 років тюрми

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За його координатами 24 лютого 2022 року рашисти здійснили ракетний удар по військовому аеродрому поблизу Луцька. Після повітряної атаки Росії навідник передав окупантам інформацію про наслідки «прильоту».

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника на початку березня 2022 року. Зловмисником є 38-річний музикант місцевої філармонії, якого ФСБ дистанційно завербувала ще до початку повномасштабної агресії. Тоді він приїхав до Москви, де зустрівся зі своїм російським куратором і отримав від нього агентурні завдання.

Надалі комунікацію з ворогом фігурант здійснював через «зв’язкового». Ним виявився кадровий співробітник одного з регіональних управлінь ФСБ Перед повномасштабним вторгненням зрадник приховано обійшов периметр військового аеродрому на Волині та позначив розташовані там техніку і об’єкти на електронній карті.

Підготовлений «звіт» агент направив до ФСБ через заздалегідь відпрацьований канал зв’язку у забороненій соцмережі «Вконтакте».

З урахуванням співпраці зі слідством суд призначив йому 12 років тюрми.

Затримала СБУ зрадника, який допоміг ворогам обстріляти Луцький військовий аеродром 4 березня


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьк привезли вишиванки захисників з різних міст
Схожі новини