Луцька громада попрощалася з Героями Віктором Сіліним та Юрієм Футалою. ФОТО

Сьогодні, 13 липня, у Луцьку прощалися з двома військовослужбовцями, які загинули під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України.

У кафедральному соборі Святої Трійці відбулося відспівування воїнів Віктора Сіліна та Юрія Футали, інформує міська рада. 

Юрій Футала був призваний на військову службу до складу військової частини на посаду навідника 2 механізованого відділення 1 механізованого взводу 7 механізованої роти 3 механізованого батальйону. Загинув 7 липня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Побєда Донецької області.

Віктор Сілін був призваний на військову службу до складу військової частини на посаду стрільця-номера обслуги десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти. Загинув 9 липня під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Дружба Донецької області.

Під час проповіді священнослужитель зазначив: “Замість того, щоб співати “Многая літа” - ми співаємо “Вічная пам’ять”, бо у нас триває жорстока війна, яка забирає найкращих. Ті, хто пішов нас захищати - віддають свої життя. Згинуть наші вороженьки як роса на сонці — так і буде, але для цього треба докласти всіх зусиль, аби здолати загарбників”.

Поховають Юрія Футалу у секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа, а Віктора Сіліна — на кладовищі села Липини.

Щирі співчуття рідним та близьким воїнів. Вічна пам’ять, честь та шана Героям!


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У нього відібрали життя, на яке він заслуговував». Спогади про захисника з Волині Сергія Кушніра