Луцькі перевізники беруть гроші з медперсоналу, який возять на роботу. Що про це думають в ОДА?

Перевізники, які доставляють медперсонал луцьких лікарень на роботу в період карантину беруть з людей 6 грн за проїзд. Про це «Першому» розповіли самі медики.

За словами людей, водії посилаються на власників маршрутів і кажуть, що мають вказівки брати з персоналу гроші за проїзд.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк під час брифінгу 25 березня, у відповідь на запитання «Першого», чи відповідає це дійсності, підтвердив ці відомості.

«Хотів би принагідно висловити вдячність луцькій міській владі, бо вона дуже оперативно підійшла до рішення про забезпечення доїзду. Але є й така інформація. Думаю, що ми знайдемо ресурси, щоб цього не було», - зауважив Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, ще 20 березня у Луцькій міській раді повідомили, що питання доїзду медпрацівників на роботу вирішено, для цього залучили 48 автобусів. Раніше повідомляли, що за перевезення заплатять з міського бюджету. 

Згодом, до ініціативи МОЗ України про безкоштовне перевезення лікарів на час карантину долучилась компанія Opti («Оптимальне таксі 579»). У Луцьку служба доправлятиме на роботу лікарів обласних інфекційної та клінічної лікарень.

У соцмережах Viber та Telegram створили чати «Підвези Волинська область» для лучан та жителів Волині, які мають можливість підвозити мешканців обласного центру, медиків чи правоохоронців на волонтерських засадах.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мінфін хоче повністю урізати фінансування Держкіно та Інституту книги через коронавірус
Наступна новина У Луцьку встановлять блокпости через введення надзвичайної ситуації
Схожі новини