Луцький гінеколог, який займався сутенерством, визнав вину. Що кажуть колеги та пацієнти?

Фото ілюстративне

Лікарю-гінекологу, який займався сутенерством у Луцьку суд присудив умовний термін з випробуванням на три роки. 53-річний медик визнав свою вину і кається.

Про це розповів Суспільному його адвокат Микола Марчук.

Гінеколог не хоче спілкуватися із журналістами. "Він людина суспільна і боїться дуже будь-якого розголосу", - каже адвокат лікаря.

З жіночої консультації Луцького пологового будинку медик вже звільнився. 17 вересня за втягнення у проституцію і збут амфетаміну гінеколога Василя Стефанюка судили у Луцькому міськрайонному суді. Згідно з вироком - лікар отримав умовний термін з випробуванням на три роки.

Читайте також: Відоме прізвище лікаря луцького пологового, який займався сутенерством та збував наркотики

Суддя-спікерка розповіла, слідчі виявили дев’ять епізодів схиляння до проституції з боку лікаря.

"Організовував і забезпечував заняття проституцією в сауні, що знаходиться у Луцьку. З цією метою він шукав для клієнтів, супроводжував до місця надання платних послуг, домовлявся з адміністратором", - каже спікерка Людмила Присяжнюк.

Суспільне поспілкувалося з колегами Василя Стефанюка та його пацієнтками.

У жіночій консультації в Луцьку, де працював медик, зі слів завідувачки Любові Ларіної, про злочинні дії працівника не знали. Не було їй відомо, каже, і про те, що від квітня тривало слідство. Медичка відмовилася розповідати, чи були скарги на роботу гінеколога.

Останні п’ять місяців перед судом лікар працював на пів ставки. Суспільному вдалося сконтактувати з кількома пацієнтками лікаря у соцмережах. Спілкуватися на камеру жінки відмовилися. Одна з них, Ірина Федоренко розповіла телефоном, що шість років тому Василь Стефанюк вів у неї вагітність. Каже: грошей не вимагав. З її слів, під час оглядів не побачив проблем, які призвели до запалення після пологів.

Зі слів адвоката Миколи Марчука, нині засуджений лікар вирішує, чи подаватиме апеляцію на рішення Луцького міськрайонного суду.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку перестала працювати доставка продуктів Smaco
Наступна новина В Україні оновили карантинні зони. Луцьк та Луцький район – у помаранчевій
Схожі новини