Травмувалось троє людей. Луцький суд на пів року позбавив прав водія через ДТП з маршруткою

ДТП між «Mercedes-Benz G 500» та маршруткою у Луцьку. ФОТО ГУНП у Волинській області

Луцький міськрайонний суд на пів року позбавив водійського посвідчення волинянина, який на своєму автомобілі в’їхав у маршрутку. Тоді у ДТП травмувався водій маршрутки та двоє його пасажирів. Крім того, обидва транспортні засоби зазнали механічних пошкоджень.

Відповідну постанову Луцький міськрайонний суд виніс 2-го лютого.

Нагадаємо, аварія між автомобілем «Mercedes-Benz G 500» та маршруткою міжміського сполучення «Mercedes-Benz 313» трапилась ще 31 грудня 2021-го року о 18:30 на вулиці Карпенка-Карого у Луцьку. Тоді поліція повідомляла, що унаслідок аварії травмувалися дві пасажирки маршрутки. 24-річну лучанку госпіталізували, а 38-річній мешканці Городища надали медичну допомогу та відпустили додому. Натомість, як стало відомо з постанови, окрім пасажирів, травмувався ще й водій маршрутного таксі.

Аварія між автомобілем та маршруткою на вулиці Карпенка-Карого у Луцьку. ФОТО ГУНП у Волинській області

Згідно з інформацією з постанови, водій «Mercedes-Benz G 500» не був уважним за кермом, не вибрав безпечну смугу для руху, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з маршруткою. Двоє пасажирів та водій останньої отримали легкі тілесні ушкодження. Крім того, у аварії механічні ушкодження отримали обидва транспортні засоби.

У судовому засіданні водій, який спричинив аварію, розповів, що того дня було слизько, він не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу, після чого й відбулось лобове зіткнення автомобілів.

Суд визнав його винним у вчиненні аварії. Крім того, врахував і обставину, що обтяжує відповідальність – травмування у ДТП трьох людей. Відтак, водія позбавили права керування транспортними засобами строком на шість місяців. Крім того, з нього стягнуть у дохід держави 496 грн судового збору. На цю постанову упродовж десяти днів ще може бути подана апеляційна скарга.  

Нагадаємо, Луцький міськрайонний суд оштрафував водія маршрутки на 850 гривень за зіткнення зі ще одним маршрутним таксі. Аварія сталась ще 15 жовтня 2021-го року. Тоді у ній постраждало восьмеро людей.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 12 поступили і стількох виписали: ситуація в ковідному госпіталі у Боголюбах
Наступна новина Заснув за кермом: деталі аварії під Луцьком, у якій відбійник наскрізь пробив авто
Схожі новини