Луцькому «політеху» збільшили фінансування

Луцький національний технічний університет – у списку вузів, яким Міністерство освіти і науки збільшило фінансування на понад 15 мільйонів гривень.

Детальний розподіл коштів з державного бюджету між закладами вищої освіти України вперше виклали у публічний доступ, йдеться на сайті Міністерства.

«Кожен університет отримав фінансування залежно від результатів своєї роботи та стимул розвиватись динамічніше», – відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад. 

Всього на університети у 2020 році МОН витратить 16,26 млрд грн.

Розрахунок обсягу фінансування у 2020 році робився МОН за конкретними показниками, серед яких: масштаб університету; контингент; регіональний коефіцієнт; позиції у міжнародних рейтингах; обсяг коштів на дослідження, які університет залучає від бізнесу чи з міжнародних грантів. З 2021 року до цих показників додасться працевлаштування випускників, які МОН буде відслідковувати через онлайн-систему.

Завдяки такому розрахунку фінансування у 2020 році 17 університетів отримали збільшення фінансування. З-поміж них – Луцький національний технічний університет, Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського, Львівська політехніка, Харківський політехнічний інститут, Сумський державний університет, Ужгородський національний університет тощо.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Компанія BrokTrustZaxid привезе та розмитнить товари з Європи
Наступна новина На ремонти волинських доріг виділили більше грошей
Схожі новини