«Луцькводоканал» впроваджує електронну систему управління мережами

Джерело фото: Луцькводоканал

До кінця 2019-го року КП «Луцькводоканал» планує впровадити сучасну геоінформаційну систему, на якій буде відображено усі водопровідні мережі Луцька.

Про це повідомляють у прес-службі КП «Луцькводоканал».

У підприємстві стверджують, що ця система дозволить здійснити ревізію усіх існуючих мереж водопостачання у Луцьку, управляти їх діяльністю за допомогою точної електронної карти, виявляти достовірне розташування усіх проблемних зон та поступово усувати їх, забезпечити економне використання і достатнє постачання питної води, регулювати точний контроль тиску в трубопроводах.

«Реалізація проекту необхідна для того, щоб спрямувати підприємство в напрямок розвитку, адже геоінформаційна система виведе назовні всі приховані недоліки й проблемні ділянки мереж, дозволить локально усувати їх, впроваджувати енергоефективні заходи, контролювати та управляти якістю питної води, мати зручний онлайн-доступ до усіх даних про мережі, КНС, колодязі, водозабори та очисні споруди в місті», – розповів перший заступник директора КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Комп’ютерний програмний комплекс цієї системи працюватиме в режимі реального часу і складатиметься із взаємодіючих підсистем. Зокрема, йдеться про телекомунікаційну систему SCADA, прилади автоматичного контролю витрат та тиску, моделювання гідравлічного стану мережі водопостачання, бази даних абонентів (споживачів) та системи обліку платежів.

Проект реалізують за гроші з міського бюджету. Завершити його повинні до кінця 2019-го року.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Луцькводоканал» не має грошей, щоб погасити борг енергетикам


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали фото ремонту легендарного луцького рок-пабу
Наступна новина Видатному волинянину Йосипу Струцюку призначили державну стипендію
Схожі новини