Ляшко вимагає підняти пенсію до 3000 тисяч, а зарплату - до 5500 гривень

Підвищення зарплат і пенсій має бути пріоритетом для влади. На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко на засіданні Погоджувальної ради.

Політик навів шокуючу статистику – 85% працюючих українців незадоволені рівнем своєї зарплати, а більше 2 мільйонів людей і досі отримують «мінімалку».

«3200 гривень – це абсолютно не та цифра, яка дає можливість сім’ї з однією чи двома дітьми прожити місяць. Зважаючи на рівень цін на продукти харчування, ліки, тарифів на комуналку, «мінімалка» повинна бути не менше 5500 гривень. Також треба піднімати й пенсії.  Мільйони людей, які чесно працювали все життя, отримують мінімальну пенсію 1500 гривень. Старість – не радість, тому ця пенсія, в основному, йде на ліки і хліб без масла. Мінімальна пенсія повинна бути не менше 3000 гривень. Ми вимагаємо від уряду внести зміни до держбюджету про підвищення мінімальної зарплати і пенсії», - наголосив Ляшко.

Також лідер РПЛ вимагає відновити державне фінансування професійно-технічної освіти, щоб подолати дефіцит робочих кадрів.

«Через низькі доходи українці тікають за кордон, бо в Польщі мінімальна зарплата 500 євро, а в Україні – 120 євро. Тому уряд має відновити державне фінансування профтехосвіти для того, щоб давати ринку праці ті професійні висококваліфіковані кадри, які потрібні для економічного зростання. Ми маємо своїми людьми піднімати економіку України, а не Польщі чи інших країн. Треба піднімати зарплати і соціальні стандарти, щоб люди відчували захист і підтримку держави», - підкреслив народний депутат.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Чернівцях горить один з найбільших ринків в Україні
Наступна новина Луцьк відвідає екс-директор Microsoft-Україна
Схожі новини