Любомльщина отримає чергові 2 мільйони на розвиток

Чергові 8 мільйонів гривень державної субвенції Кабінет Міністрів виділив для об’єктів соціального значення Володимир-Волинського, Любомльського, Іваничівського районів та міст Нововолинськ і Володимир-Волинський.

Про це депутат Верховної Ради Ігор Гузь поінформував громаду під час щоквартальної прес-конференції, яку провів для регіональних медіа у регіоні Прибужжя.

Зокрема, на розвиток Любомльського району спрямується 2 мільйони гривень на соціально-економічний розвиток: 300 тис. грн – на реконструкцію центральної площі у Любомлі (із поділом на черги ); 100 тис. грн – на капремонт (заміна вікон) Куснищанської ЗОШ І-ІІІ ст.; 100 тис. грн – на капремонт Підгородненської ЗОШ І-ІІ ст.; 75 тис. грн – на будівництво дитячо-спортивного майданчика в с. Почапи; 100 тис. грн – на капремонт вулиці Камінчук у с.Запілля; 150 тис. грн – на капремонт Гущанського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»; 500 тис. грн – на капремонт даху Любомльської центральної лікарні.

 По 159 тис. грн (кожному окремо) – на придбання медичного обладнання для Центру первинної медико-санітарної допомоги та  велосипедів у Центр первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів.

Оскільки нововостворена об’єднана громада має свій бюджет, то і кошти спрямовуються теж окремо. Так, 100 тис. грн – на капремонт (заміна вікон) Штунської ЗОШ І-ІІІ ст.; 60 тис. грн – на реконструкцію санвузлів на першому поверсі в Олеській ЗОШ І-ІІІ ст.; 40 тис. грн – на придбання та встановлення дитмайданчика у с.Висоцьк.

Ще 400 тисяч гривень спрямують на ремонт покрівлі Радехівського будинку культури.

«На моє прохання Кабмін передбачив кошти. Моя філософія роботи в окрузі досить проста – жодне село не залишиться без коштів з держбюджету, а такими невеликими частинами грошей ми зможемо зробити низку ремонтів соціальних будівель, чи придбати необхідне обладнання у лікарні і школи», – прокоментував нардеп.

Ігор Гузь звертається з проханням  до органів місцевого самоврядування не затягувати із виготовленням проектно-кошторисної документації, де це потрібно та не забувати користуватися системою Прозоро.  Щоб жодна копійка не повернулася до держказни і була вчасно освоєна. Уже традиційно, кожен соціальний об’єкт, що отримає кошти з цієї субвенції теж, хід будівельних робіт інспектуватиме особисто.

Прес-служба народного депутата України


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Визначили, хто обслуговуватиме виїзний матч «Волині» проти «Львова»
Наступна новина ДТП на Волині: госпіталізовано двоє неповнолітніх
Схожі новини