«Людський фактор». Чому на волинських карантинних постах перевіряють не усі авто

Фото Олени Лівіцької

Працівники карантинних постів повинні перевіряти усі автомобілі, які проїжджають повз них. Обирати – кому міряти температуру, а кому – ні, вони не можуть.

Про це стало відомо у середу, 22 квітня, під час брифінгу в ОДА.

«Ви нас питали, для чого карантинні пости, що вони там взагалі роблять і чому вибірково перевіряють температуру. Я хочу вам сказати, що повинні перевіряти усіх – вибірковості бути не може. Ми наголошуємо, щоб поліцейські контролювали цей процес і вони намагаються, але є людський фактор – деякі авто пропускають», - сказала заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

Нагадаємо, 25 карантинних постів на волинських дорогах встановили наприкінці березня. Їхня функція – міряти температуру водіям та пасажирам. Якщо знайдуть в когось підвищену, працівники зобов’язані повідомити сімейного лікаря хворого або викликати «швидку».

Читати також: «О Боже, в нас не прибрано...». Із життя карантинних постів під Луцьком. РЕПОРТАЖ

Наразі 5 додаткових карантинних постів встановлюють у Нововолинську (36 підтверджених хворих) та ще кілька – по периметру Старовижівського району (38 хворих). Також обгородити карантинними постами можуть село Жиричі Ратнівського району, де хвора на коронавірус тиждень не зверталась за допомогою.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині на вихідні просять зачинити усі кладовища
Наступна новина Волиняни, які повертаються з-за кордону, масово відмовляються від обсервації
Схожі новини