Маніяка з Копенгагена засуджено на довічне за резонансне вбивство шведської журналістки

Суд Данії у середу засудив винахідника Петера Мадсена до довічного ув'язнення за вбивство шведської журналістки Кім Валль в серпні 2017 року, повідомляє Reuters.

Валль зійшла на борт сконструйованої Мадсеном підводного човна 10 серпня 2017 року, плануючи здійснити подорож, під час якої записати інтерв’ю з Мадсеном. Відтоді 30-річну журналістку живою не бачили. Поліція затримала Мадсена наступного дня, а пізніше до берега прибило хвилями розчленоване тіло Валль зі слідами ножових поранень.

«Провівши повну оцінку, суд постановив, що обвинувачений вбив Кім Валль», – сказано в рішенні суду.

Суд дійшов висновку, що Мадсен «розчленував тіло, щоб приховати докази скоєного ним злочину».

Убивця зізнався, що розчленував тіло журналістки і викинув його за борт, але заперечує, що убив Валль. За його словами, вона загинула, надихавшись вихлопними газами, які скупчилися на підводному човні через технічну несправність, в той час як сам винахідник перебував на палубі, готуючись до занурення.  Експерти-криміналісти не змогли підтвердити свідчення Мадсена.

Раніше він казав, що Кім загинула в результаті нещасного випадку від удару важкою кришкою люка по голові, і він «поховав її в морі».

Справа отримала новий поворот, коли 3 жовтня на жорсткому диску комп'ютера Мадсена було знайдено відеозаписи вбивств жінок, яким на камеру відрізали голови.

Адвокат винахідника сказав, що Мадсен оскаржуватиме вирок.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанам нагадали про заборону розпивання алкоголю в громадських місцях. ВІДЕО
Наступна новина Держборг України в березні збільшився у доларовому вираженні на 0,79% - до $77,37 млрд