«Ми маємо визнати, що мобілізація, якщо не провалена, то не досягає своїх цілей», – офіцер ЗСУ

Офіцер ЗСУ, волонтер Мирослав Гай поділився своїми думками про ситуацію з мобілізацією в Україні та необхідність змін у системі рекрутингу. За його словами, нині мобілізація "не досягає своїх цілей" і викликає суспільне невдоволення.

Про це військовий написав на своїй фейсбук-сторінці. 

Гай наголошує на тому, що заходи, подібні до "рейдів на концерт Вакарчука" не тільки не допомагають у наборі нових військовослужбовців, але й створюють негатив у суспільстві.

"Бусифікація та рейди на концерт Вакарчука, єдиного українського виконавця спроможного зібрати зал в сучасних умовах, викликають у суспільства негатив. Формула набрати зеків та сзчшників, як зробила РФ працює, але не дає потрібних кількісних показників. Росія знайшла формулу, яка діє все гірше та гірше, але діє - гроші. Усі формули розробив наш противник", – йдеться у дописі. 

Однією з основних проблем рекрутингу в Україні офіцер вважає недостатнє фінансове забезпечення військовослужбовців. "Ми навіть тридцятку не завжди платимо підрозділам", — зазначає він, наголошуючи на тому, що замість "ловити людей на концертах", потрібно створити умови, щоб українці самі хотіли служити.

Покращити ситуацію на думку військового могли б підвищення грошового забезпечення, запровадження пільг для родин військовослужбовців, а також внесення змін до законодавства, щоб влаштуватися на роботу в органи державної влади було можливо лише після служби в Збройних силах.

Також, зазначає, важливо зберігати військові колективи:

"Зараз, через нестачу особового складу створилася практика канібалізму бригад, що призводить до демотивації особового складу і не якісного застосування обмеженого людського ресурсу. Ми маємо поміняти підходи, бо з таких рішень буде тільки більше СЗЧ(самовільного залишення частини)".

Одним із позитивних рішень командування він вважає організацію рекрутингу силами підрозділів, що, на його думку, дасть позитивні результати протягом кількох місяців.

"Повага, грошове забезпечення, колектив — це ключові чинники для успішного рекрутингу", — підсумовує військовослужбовець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині пройшов концерт гурту Kozak System на підтримку «сталевої сотки». ФОТО
Наступна новина «До роботи був дуже тямущим, усе йшло йому в руку»: спомин про полеглого воїна з Волині