Міністерка Гриневич похвалила волинян за реформу освіти

Лілія Гриневич

Міністр освіти Лілія Гриневич зауважила, що Волинь показує «надзвичайно позитивний приклад пріоритезації реформи освіти в області». 

Про це йшлося під час координаційної ради з впровадження реформ в освіти під головуванням прем’єра Володимира Гройсмана, що відбулася у вівторок, 9 липня. 

Участь у засіданні взяли також т. в. о. голови Волинської  обласної державної адміністрації Олександр Киричук, заступниця голови ОДА Світлана Мишковець, головна освітянка області Людмила Плахотна, директор департаменту фінансів Ігор Никитюк та представники Луцької міської ради.

Під час наради Володимир Гройсман доручив місцевим керівникам прискорити підготовку до нового навчального року, особливо щодо матеріального забезпечення шкіл, закладів профтехсвіти, підключень до мережі Інтернет та комплектації підручниками. За його словами, цього року за принципами Нової української школи навчатимуться вже 1 млн дітей. Загальний обсяг державних інвестицій тільки в НУШ вже перевищив 7 млрд грн.

Володимир Гройсман зв’язався з відділами освіти усіх регіонів країни і з’ясував хід освоєння бюджетних субвенцій. Цього року їх обсяг становить 1,215 млрд грн.

 

Міністерка освіти й науки України Лілія Гриневич відзначила, що у 2019 держава не може повторити минулорічних помилок. За її словами, у 2018 станом на перше вересня були повністю забезпечені класи лише в Сумській області та місті Києві. Всі решта – допрацьовували протягом навчального року.

- На цей рік в нас немає виправдань. Усі закупівлі мають бути проведені вчасно. Тим більше, що ми віддали освітню субвенцію на Нову українську школу значно раніше, ніж минулого року. Станом на 5 липня по всій Україні вже закуплено 18% від потреби дидактичних матеріалів, 20% меблів, 15% комп’ютерного обладнання, 6% від потреби мультимедійного обладнання, – повідомила Гриневич.

Окрім того, Лілія Гриневич поставила Волинь у приклад для інших регіонів. Так як область виділила співфінансування до державної субвенції у розмірі 102%. Загалом рівень співфінансування сягає 33%.

За словами начальниці управління освіти й науки Волинської облдержадміністрації Людмили Плахотної, до 1 вересня усі школи, дошкільні заклади та заклади професійно-технічної освіти повністю будуть готові до навчального процесу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський звільнив 8 голів РДА на Волині
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 9 липня. ФОТО
Схожі новини