Міноборони встановило вимоги до калорійності харчування військових

Міністерство оборони України встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ. 

Про це йдеться на сайті оборонного відомства.

Рішення є результатом перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема, щодо випадків постачання продуктів із заниженою калорійністю.

«В умовах війни фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високими. Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли потреби наших захисників за поживністю та енергетичною цінністю. Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я», – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Очікується, що закупівельна агенція Міноборони ДОТ розпочне використовувати ці вимоги як додаток до державних контрактів (договорів) на закупівлю харчових продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року.

Раніше енергетичну цінність визначав сам постачальник на етапі укладання контракту з ДОТом.

Нові стандарти закріплені в документі «Вимоги до енергетичної цінності деяких харчових продуктів за Каталогом продуктів харчування, показники яких визначені державними стандартами».


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бійці 100 омбр з Волині знищили дві російські самохідні гармати на Донеччині