«Молекули підкоряться державі?» – луцький пастор не вірить у містичну силу води на Водохреще

Не варто надавати містичного значення воді у день свята Водорхреща – вважає пастор луцької баптистської церкви «Божий дизайн» Сергій Шараєвський.  

«Коли зануренню в ополонку і святу починають надавати містичного значення (як в коментарі нижче), то це, м’яко кажучи, дивує» - пише Шараєвський у Фейсбуці.

Написав він цю репліку, коментуючи текст на ілюстрації.

«Я люблю зимове занурювання в ополонку. Також, визнаю важливість значення для християн хрещення Ісуса Христа, яке ми відзначаємо 19 січня.

В принципі, я досить нейтрально відношуся до людей, які раз в рік приходять на річку, щоб отримати трохи екстриму та адреналіну в кров. Для багатьох — це просто пригода, для когось — черговий піар. Можливо й правда, що традиція прийшла з Росії. Зрештою, нехай кожен вирішує для себе.

Але коли зануренню в ополонку і святу починають надавати містичного значення (як в коментарі нижче), то це, м’яко кажучи, дивує. Що ж буде із молекулами води, коли українське православ’я змінить дату святкування релігійних свят (як у всьому світі) і свято Водохреще буде відзначатися 7-го січня? Молекули теж підкоряються державним або церковним правилам?» - написав Сергій Шараєвський.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шатдаун по-волинськи, томос-тур і маски-шоу. ЩОЗАТИЖДЕНЬ
Наступна новина Луцьк часів Кривицького. ЗГАДАТИ ВСЕ
Схожі новини