Морському піхотинцю з Волині просять посмертно присвоїти звання Героя України

Загиблому воїну з міста Камінь-Каширський Роману Букалу просять присвоїти звання Героя України.

Петицію на сайті президента ще 16 січня зареєстрував Віктор Ісюк. Станом на сьогодні, 9 березня, вона набрала 21547 голосів з 25000 необхідних. До кінця збору підписів залишилося 39 днів.

«Прошу президента нагородити Букала Романа Сергійовича посмертним званням Героя України за патріотизм і відданість службі та державі», – йдеться у тексті петиції. 

Роман Букало житель Каменя-Каширського, народився 29 грудня 1994 року.

Роман з 2014 р. воював на сході України в складі 80-ї ОДШБ. Був оборонцем Луганського аеропорту, пишуть на фейсбук-сторінці «Історії Полеглих Воїнів України». 

Смерть неодноразово підкрадалася до нього: то влучання снаряду в кількох метрах, то потрапляння його групи у пастку противника.

Дивом врятувався від загибелі у 2014 р., коли вагнерівці збили поблизу Луганська Іл-76. Тоді Роман в останні хвилини перед вильотом пересів в інший літак.

Із закінченням контракту в 2020 р., Роман вирішує залишити фронт. Спочатку шукав себе в різних професіях в Луцьку та Києві, потім поїхав працювати в Німеччину.

Однак, з початком повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 р. вирушив додому.

Вже за декілька днів у складі "Правого сектору" обороняв Київ, потім аеропорт у Жулянах. Далі пройшов відбір і підготовку до лав ССО ЗСУ. Був морським піхотинцем.

Загинув захисник 17 грудня 2022 р. під час виконання завдання із визволення острова Великий Потьомкінський на Херсонщині.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська ОВА спростувала чутки про нічні вибухи у Луцьку
Схожі новини