МОЗ готується розгортати лікарні другої та третьої хвилі на Волині, Закарпатті та Рівненщині

Міністерство охорони здоров'я почало розгортання або підготовку до розгортання лікарень другої та третьої хвилі у Закарпатській, Волинській та Рівненській областях.

Як повідомив на брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов це роблять у зв'язку з суттєвим зростанням кількості хворих на коронавірусну хворобу та кількості шпиталізованих, пише Суспільне.

Відповідаючи на запитання, чому у Києві та Львові хворі на COVID-19 лежать навіть у коридорах, міністр повідомив, що у столиці та на Львівщині заповненість ліжок становить 41-44%. У Києві лікарні першої хвилі були розраховані на майже 750 хворих, на Львівщині – на 1,5 тисячі хворих.

Читати також: На Волині хворих на коронавірус уже поміщають у лікарні другої хвилі, – Ляшко

"Це питання до місцевої влади, яка є власником лікувальних закладів, щодо маршрутизації цих пацієнтів в інші лікарні, які визначені під лікування хворих на коронавірусну хворобу", - сказав він.

Також у МОЗ додали, що на початок квітня тестування методом ПЛР проводили лише три лабораторії, по 200-300 тестів на добу. Нині ж в Україні нараховується 69 лабораторій, а кількість тестувань збільшилася до 12-14 тисяч на добу.

Нагадаємо, на Волині за добу зафіксували 92 нових хворих на коронавірус.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У львівській лікарні, яку очолює волинянин, вперше пересадили серце. Відео
Наступна новина Волинська область у списку найбільш недотестованих по COVID-19
Схожі новини