На самоізоляції здоровим можна виходити з дому не частіше двох разів на тиждень, – Ляшко

Людям, які проходять лікування від COVID-19 на дому, буде заборонено виходити надвір взагалі, а людям, які перебувають на самоізоляції – дозволено не частіше двох разів на тиждень.

Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу, 4 квітня, пише «УП».

«Стосовно людей, які є хворими і будуть проходити амбулаторне лікування, наше прохання взагалі не виходити, тому що це буде контролюватися і контролюватися жорстко. Ми зробимо все можливе, щоб люди, які лікуються на дому, отримували лікарські препарати, а також харчування.

А люди, які перебувають на самоізоляції, не частіше ніж два рази на тиждень можуть залишити місце для поповнення запасів предметів першої необхідності», – заявив Ляшко. 

Нагадаємо, самоізолюватися мають ті, хто має підозру на коронавірус або контактував із хворим, ті, хто хворіють на COVID-19, але не потребують госпіталізації та люди, старші 60 років.

«Якщо ми не будемо вживати жорсткіших обмежувальних карантинних заходів, то ми можемо очікувати пік захворюваності вже починаючи з 14-15 квітня. Це може привести до великого масового надходження тяжких хворих до закладів охорони здоров'я і великої кількості негативних наслідків, в тому числі летальних», – розповів головний санітарний лікар країни.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Двоє волинських медиків, які робили розтин хворого COVID-19, підхопили коронавірус
Наступна новина Помер відомий науковець та ексміністр освіти Іван Вакарчук
Схожі новини