На сквер авіаторів у Луцьку витратять 1500000 гривень. Яким він буде

Місце, де буде сквер авіаторів (фото: Волинські Новини)

У Луцьку, на перехресті вулиць Грушевського та Стрілецької, вже цьогоріч планують створити сквер авіаторів.

Про це розповів радник луцького міського голови Ігор Поліщук у коментарі «Першому».

За його словами, нині розроблена архітектурна концепція цього скверу. У міській раді вже визначились, який вигляд він повинен мати, і шукають людей, які могли б виконати це замовлення.

«Ідея полягає в тому, щоб зробити у сквері конструкцію зі зменшеними копіями усіх літаків, які використовувались в авіації Волині. В фюзеляжах цих літаків, де шасі випускається, хочемо зробити підсвітку. Це тонка робота, яка вимагає майстерності. Шукаємо майстрів, які могли б зробити максимально якісно і максимально бюджетно, щоб не було великих витрат бюджетних коштів», – пояснив він.

За його словами, вже цьогоріч планують почати реалізацію цього проекту. Радник міського голови запевняє, що виконати всі роботи можна за 3-4 місяці.

«Там треба перекласти бруківку, зробити озеленення і безпосередньо конструкцію. Єдине питання, хто зробить і з якого матеріалу. Щоб конструкцію не побили і не вкрали, вона повинна бути антивандальною. Скільки літаків буде, поки не знаємо. Вивчаємо історію», – пояснив він.

За словами Ігоря Поліщука, орієнтовна вартість скверу становитиме 1,5 мільйона гривень.

Передісторія:

Нагадаємо, рішення про створення у Луцьку скверу авіаторів на розі вулиць Грушевського та Стрілецької прийняли у міській раді рік тому, 28 лютого. До цього у соцмережах розгорівся скандал через те, що саме на цій ділянці нібито міг бути «McDonalds». Зокрема, про це говорили екс-заступник луцького мера Миколи Романюка Тарас Яковлев, а також Андрій Покровський. 

У коментарі Волинь24 Тарас Яковлев запевняв, що свого часу входив у групу, яка вела перемовини з компанією інвесторів, які хотіли у Луцьку відкрити McDonalds.

«McDonalds погодився ЛИШЕ на це місце, оскільки жодна інша земельна ділянка їх не зацікавила», – казав він.

Втім, пізніше радник міського голови Ігор Поліщук запевнив, що компанія ніколи не мала ніяких домовленостей із луцькою владою щодо відкриття у Луцьку свого кафе. А на сесії, яка відбулась 28 лютого, більшість депутатів проголосували за відкриття на цій ділянці скверу авіаторів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співачку MARUV запросили до Москви на пре-паті «Євробачення»
Наступна новина KAZKA відмовилась представляти Україну на Євробаченні
Схожі новини