На спецобладнання для 14 ОМБр уже зібрали понад 140 тисяч гривень

Пів суботнього дня 14 травня у Центральному парку імені Лесі Українки було дуже людно та гамірно. Адже тут сьогодні тривав офлайн благодійний забіг.

Завдяки охочим підтримати Збройні Сили України ( це понад 200 учасників) та пробігти довільну дистанцію –  у скриньці для пожертв акумулювали 38 тисяч 400 гривень. І це – лише частина пожертв доброчинців.

Зі слів Володимира Захожого, директора департаменту молоді та спорту Луцької міської ради, загалом же з початку акції, про яку оголосили 3 травня, до допомоги 14-й окремій механізованій бригаді імені князя Володимира Великого виявили бажання долучитися більш ніж 400 людей.

Через реєстрацію на сайті, яка триватиме до 20 травня 2022 року, уже зібрали майже 80 тисяч гривень. Ще понад 22 тисячі акумулювали на картковому рахунку 4731 2191 1348 0218, на який ще теж упродовж тижня можна закидати кошти для потреб наших захисників.

Нагадаємо, 7 травня під час благодійного марафону «Наближаємо перемогу!» у Луцьку зібрали понад 50 тисяч гривень для 14 ОМБр. 

«Ще один забіг офлайн запланували на 22 травня. Він триватиме з 8.00 до 14.00. Того ж дня оголосимо підсумки акції та суму зібраних коштів. А коли придбаємо те, що просять військові, – то обов’язково прозвітуємо перед усіма. Як ми уже інформували, гроші витратимо на придбання спеціалізованого обладнання для 14-ї бригади», – уточнює Володимир Захожий.

«Перший» нагадує, що долучитися до цієї акції може кожен, незалежно від місця перебування, віку, статі чи фізичних можливостей. Щодо розміру благодійної допомоги, то вона хоч і має кілька варіантів, однак без прив’язки до довжини дистанції, яку теж окреслили символічно, встановивши межі від 1400 метрів до 14 кілометрів. До назв внесків підійшли з гумором, який нині є одним із різновидів зброї нашого протистояння ворогу. Отож, суми благодійної допомоги «охрестили» так:

  • 250 гривень – «Джавелін»; 
  • 400 гривень – «Байрактар»;
  • 600 гривень – «Стугна-П»;
  • 800 гривень – «Нептун»; 
  • 1000 гривень – «Бомба для бункерного діда».

Як уточнюють організатори, учасники при реєстрації самостійно вирішують, яку суму можуть сплатити, аби підтримати волинську бригаду та наблизити нашу спільну перемогу над ворогом. Приємним бонусом для тих, хто обирає дистанцію «Бомба для бункерного діда», стане додатковий подарунок – футболка «Наближаємо перемогу». Забіг проводиться онлайн, аби залучити якнайбільше учасників, готових підтримати фінансово Князівську бригаду. Проте два дні – 14 та 22 травня – для поціновувачів бігу зробили офлайновими.

Важливо, що стартовий номер та пам’ятну медаль отримають усі учасники акції. Організатори заходу надішлють усе це тим, хто не проживає у Луцьку, у вказане відділення «Нової пошти». Мешканці обласного центру Волині можуть забирати їх у одному із пунктів видачі ( Центр туристичної інформації та послуг за адресою вул. Сенаторки Левчанівської, або магазин «Альпініст» за адресою вул. Конякіна, 25 Б, або Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки з 08.00 до 14.00 у неділю, 22 травня).

Забіг символічно завершать 22 травня. Адже саме цього дня вісім років тому неподалік міста Волноваха Донецької області під час нападу сепаратистів та російських військових загинули 18-ть і отримали поранення майже 30 військовослужбовців волинської бригади (на той час – 51-ї ОМБр).


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька сталася подвійна аварія. Є постраждалі
Схожі новини